Heart coaching
Image default
Mode en Kleding

De geschiedenis van optometrie

Als het gaat om de kennis van het oog is er in de laatste periode veel verbeterd. Door de komst van andere apparatuur en door de medische wetenschap is er veel meer bekend over de samenstelling van het oog. Welke ziekte er allemaal invloed kunnen hebben op het gezichtsvermogen en hoe je het beste kan onderzoeken wat er allemaal met een oog aan de hand is. In het verleden kon je met een briefje van de oogarts naar de opticien gaan en zorgde deze voor een bril die voldoet aan de sterkte zoals de oogarts deze had gemeten. Tegenwoordig meet de opticien zelf. Maar optometrie vult eigenlijk de leegte op die er is ontstaan omdat veel opticiens de ogen meten en veel oogartsen niet meer een de meting willen doen om een bril te kopen.

De kennis

Optometrie is een oude wetenschap. Al in een ver verleden werd er gekeken naar de reflectie van het oog. Uiteraard was de wetenschap op dat punt nog helemaal niet ontwikkeld en pas veel later zou een bril zijn intrede doen maar de kennis die nog steeds de basis is voor de optometrie bestaat al veel langer. Met de huidige technische ontwikkelingen werd de wetenschap van het oog steeds breder. Dat heeft er in geresulteerd dat het beroep een wettelijke registratie kent en je dus een opleiding moet hebben gevolgd om de titel optometrist te mogen dragen. In 2000 is er een belangrijke beslissing genomen op dit gebied. Deze beslissing zorgde ervoor dat de optometrist de kosten van het onderzoek vergoed kan krijgen uit de basisverzekering en je geen enkele verwijzing nodig hebt om bij een optometrist een afspraak te maken

Voordelen

Doordat de kennis van de optometrie in veel gevallen gelijk is aan de kennis van de oogheelkunde, zeker waar het gaat om de diagnostisering, is het een voordeel om bij oogklachten zoals minder goed zien, contact op te nemen met een optometrist. Deze kan namelijk door goed onderzoek zien of de klachten passen bij een oogziekte of dat het komt door bijvoorbeeld ouderdom. Deze extra dienstverlening is voor veel mensen een prima uitkomst. Je hebt op die manier namelijk een goede analyse van je oog.

Advies

Als je advies wilt over je oog, je wilt weten of je een nieuwe bril nodig hebt of misschien wel voor de eerste keer een bril moet hebben is het verstandig om op zoek te gaan naar een opticien die ook optometrist is. In dat geval profiteer je namelijk van de kennis van een gedegen opleiding en heb je de mogelijkheid om direct ook een bril te zoeken die bij je past. Zoek je een opticien in Venlo die aan deze eisen voldoet? Maak dan eens een afspraak bij Heiming Aben. Daar is de kennis van optometrie aanwezig en kan je slagen als je een bril zoekt.

https://www.heimingaben.nl/