Heart coaching
Image default
Gezondheid

Holistische gevoelens begrijpen

Er zijn zes dimensies van holistische gevoelens die je zult beheersen bij het leiden van een holistisch leven. Deze holistische gevoelens zijn emotioneel, beroepsmatig, fysiek, sociaal, intellectueel en spiritueel. Al deze aspecten zijn erg belangrijk in de wereld van het holisme. Je zult je groei in al deze zes holistische gevoelsdimensies gelijkelijk moeten managen. Om volledig in te spelen op de behoeften van elk van deze aspecten, zul je in staat zijn om positiviteit op dat gebied uit te stralen. De juiste projectie van positiviteit in alle zes aspecten zal resulteren in je welzijn. Wellness is de staat van in de gelegenheid te zijn om alle dingen in het leven te doen die samenhangen met een positief en bevestigend leven voor jezelf en anderen. Veel mensen zijn niet holistisch, maar deze zes dimensies worden altijd door iedereen aangepakt. Het maakt niet uit of je een holistische levensstijl volgt of niet, je zult onvermijdelijk met alle holistische gevoelens bezig zijn. Een holistische levensstijl is slechts één manier om jezelf te helpen duidelijker te zien zodat je in een goed leven kunt leiden.

Meditatie is de sleutel

Meditatie is een van de belangrijkste activiteiten die je kunt doen om jezelf af te stemmen op vrede. Het wordt gedaan in vele soorten levensstijlen. Het maakt zelfs deel uit van bijna alle soorten religie. Meditatie helpt je namelijk om in contact te komen met jezelf. Hierdoor word je geest in een staat gebracht waarin alleen jij aanwezig bent. In staat zijn om te mediteren brengt je de rust die je geest zal kalmeren, zelfs tijdens chaos. Het maakt niet uit hoe kort je mediteert, het zal je helpen om te kalmeren. Zo kun je even reflecteren op je leven. Met meditatie kun je je reis door holistisch leven en een staat van welzijn bereiken. Dit is eigenlijk de eerste stap die je kunt doen om je geest bij de dingen te houden die belangrijk voor je zijn. Als je zaken opmerkt, kun je ze beter waarderen. Met een beter begrip van waardering, zul je je leven ten volle kunnen leven.

Wat is in de staat van welzijn zijn?

Je in een staat van welzijn bevinden betekent groeien met positiviteit. Het betekent dat je je leven leidt met een gezonde geest en een gezond lichaam. Maar het betekent niet dat een gezonde geest en en een gezond lichaam alleen goed genoeg is om te overleven. Door de staat van welzijn kun je niet alleen overleven, maar ook gedijen. Het is de staat die je in de gelegenheid stelt om te groeien als mens voor jezelf en anderen. Alle mannen en vrouwen streven ernaar gezond te worden, want het is een toestand die iemand behoedt voor wanhoop en ellende. Het leven ziet er zoveel beter uit door de ogen van iemand die gezond is.