Heart coaching
Image default
Dienstverlening

Het inpluggen van perilex

De perilex aansluiting stekkers zijn een veelgebruikt type elektrische stekker die wordt gebruikt om een ​​apparaat op een stopcontact aan te sluiten. Het wordt ook wel een Edison- of standaardstekker genoemd en heeft drie pinnen die zijn ontworpen om in het stopcontact aan uw muur te passen. Een Perilex-stekker aardt het apparaat ook veilig en levert niet alleen veel stroom. Dit betekent dat als er iets met de elektriciteit in uw huis gebeurt dat u schade berokkent en er geen schok zal zijn en u de grond kunt raken zonder schade te oplopen. Er zijn ook andere soorten stekkers! Er zijn stekkers met vier pinnen in plaats van drie (in Europa) en stekkers met vijf pinnen (voor apparaten met een hoog vermogen zoals fornuizen). Er zijn zelfs enkele ontwerpen die helemaal geen aarding vereisen!

Zijn perilex-stekkers gevaarlijk?

Er zijn een paar verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van een perilex-stekker. Als je het verkeerde deel van je lichaam gebruikt om de grond aan te raken en je krijgt een elektrische schok, dan zou dit betekenen dat je een fout hebt gemaakt. Je hebt het niet goed gedaan, maar maak je geen zorgen! Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het stopcontact niet beschadigd of kapot is voordat u een apparaat of apparaat aansluit. Als er barsten of breuken in het deksel van het stopcontact of het snoer zitten, kan dit gevaarlijk zijn omdat er elektriciteit uit die gebieden kan lekken en schade aan uzelf of anderen in de buurt kan veroorzaken. Als uw kleding nat wordt bij het gebruik van apparaten met perilex-pluggen, kunt u er een paar rubberen laarzen overheen doen voordat u weer naar buiten gaat, zodat u niet het risico loopt iets anders aan te raken terwijl u wordt blootgesteld aan water, wat de kans op een elektrische schok vergroot als er iets kapot gaat later op de neerwaartse lijn.

Hoe veilig is een perilex-stekker voor het opladen van een elektrische auto?

Het opladen van elektrische auto’s is veilig wanneer u stekkers zoals een perilex gebruikt. U kunt uw elektrische auto veilig thuis of op het werk opladen aan openbare oplaadpunten en zelfs onderweg. Maar hoe veilig is het om een ​​elektrische auto op te laden? Een 240 volt stekker is veilig voor het opladen van een elektrische auto. Het is ook veel veiliger dan het gebruik van benzine of diesel als brandstof, omdat uw voertuig geen vervuilende stoffen in het milieu zal uitstoten wanneer u langs een drukke weg rijdt. Studies hebben aangetoond dat elektrische auto’s veel minder CO2 uitstoten dan hun conventionele tegenhangers – in sommige gevallen tot 90% minder!