Heart coaching
Image default
Woning en Tuin

Wilt u een groen dak plaatsen op uw dak uitbouw of aanbouw?

Wilt u een sedumdak plaatsen op uw dak uitbouw of aanbouw, maar weet u niet zeker of dat mogelijk is? NatureGreen legt het voor u uit! Sedumdaken zijn over het algemeen zeer geschikt om te plaatsen op kleinere daken, zoals die van een schuur, garage, of aanbouw. NatureGreen heeft twee soorten groendaksystemen die beiden zeer geschikt zijn voor kleine oppervlaktes: sedumtrays en sedummatten. Beide systemen zijn gemakkelijk zelf te plaatsen en zijn ook verkrijgbaar in een lichtgewicht variant.

Obstakels op uw dak uitbouw

Het kan moeilijker zijn om een groen dak op uw uitbouw te plaatsen wanneer er veel obstakels op het dak te vinden zijn. Obstakels kunnen veel verschillende dingen zijn, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, dakkapellen, cv-pijpen, schoorstenen, daklichten, dakramen en ontluchtingspijpen. Deze objecten zorgen ervoor dat het wat lastiger is om een kant en klaar groen dak te leggen, zoals een dak van sedumtrays. Een van onze sedummatten die op maat kan worden gesneden kan dan wel uitkomst bieden. Het is ook belangrijk om de eventuele obstakels op de uitbouw te beschermen, door een kleine laag grind tussen de obstakels en het sedum aan te brengen.

Draagkracht dak uitbouw

Wanneer u een groen dak op uw dak uitbouw laat plaatsen, is het wel van belang dat u vantevoren de draagkracht van uw uitbouw heeft gecheckt. De draagkracht van een dak kan namelijk nogal verschillen en hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal waarvan  is gemaakt, de dikte van de muur, de grootte van en afstand tussen de steunbalken, het contructietype en bouwjaar van het dak, en of het dak in goede staat verkeerd. Veel van deze antwoorden zijn terug te vinden op de bouwtekeningen van de uitbouw. Als u deze in uw bezit heeft is dat dan ook erg handig! Heeft u deze tekeningen niet? Geen probleem, de meeste factoren zijn ook op te meten of uit te rekenen.

NatureGreen, voor al uw groen daken!

Wanneer u een groen dak op uw dak uitbouw wilt plaatsen, bent u bij NatureGreen dus aan het juiste adres. Vindt u het moeilijk in te schatten wat de draagkracht van de uitbouw is, of weet u niet zeker welk groendaksysteem u moet kiezen? Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek of komen langs voor een dakinspectie. Zo weet u meteen waar u aan toe bent en of uw uitbouw geschikt is voor een sedumdak. Neem dus gauw contact op met Nature Green of neem een kijkje op onze website!