Heart coaching
Image default
Woning en Tuin

Waar heb je een ontstopper voor nodig?

Waar heb je een ontstopper voor nodig?

Als u het woord “ontstopper” ziet, waar denkt u dan aan? Misschien denkt u aan een oude boer die een apparaat gebruikt om afvoeren leeg te maken of misschien aan een olifant in een tekenfilm. Nou ja, misschien geen van beide. Maar als u denkt aan iets om uw afvoer te ontstoppen, dan bent u op de goede weg! De ontstopper Rotterdam is een gereedschap dat verstoppingen uit de afvoerpijp verwijdert. Het doet dit door zuigkracht te creëren om het vaste afval en puin uit de leiding te trekken. Als we het hebben over sanitair in huis, gaan de meeste mensen ervan uit dat daarmee een gootsteen of badkuip wordt bedoeld. Dat is vaak waar, maar niet altijd. Veel gootstenen en badkuipen hebben ook afvoerbuizen die onder de vloer aansluiten op de afvoer buiten het huis. Deze afvoeren kunnen na veelvuldig gebruik verstopt raken met vet, haar, zeepresten of andere zaken die daar niet thuishoren. Hetzelfde geldt voor kranen en douches, dus lees verder voor meer informatie!

 

Shower Drain

Een doucheafvoer lijkt misschien niet zo belangrijk als een gootsteen- of toiletafvoer, maar deze afvoeren raken vaak verstopt met haar, zeepresten of andere dingen. Dit kan leiden tot een continue stroom water die misschien helemaal niet meer weg kan. U kunt een doucheafvoer ontstoppen met een ontstopper door een emmer met water te vullen en deze op de afvoer te zetten. Plaats de ontstopper over de afvoer en duw het water langzaam in de leiding. Als er zelfs maar een klein stukje vuil in de afvoer zit, zal dit door het doorstromende water worden losgemaakt.

 

Toilet Afvoer

Een toiletafvoer kan ook verstopt raken door haar, zeepresten of andere zaken. Dit kan betekenen dat het water in het toilet helemaal niet of heel langzaam wegloopt. Een ontstopper kan een toiletafvoer ontstoppen door deze in het toilet te steken en met de ontstopper het water naar beneden te duwen. Hierdoor wordt de verstopping verwijderd en kan het water sneller weglopen.

 

Gootsteenafvoer

Een gootsteenafvoer kan om verschillende redenen verstopt raken. De afvoerpijp zelf kan de waterstroom beperken. Als dit het geval is, kunt u de afvoer ontstoppen door de restrictie te verwijderen met een tang. Het meest voorkomende probleem met een gootsteenafvoer is haar- en zeepaanslag. Dit kan worden voorkomen door de gootsteen regelmatig schoon te maken en het afvoerdoekje te vervangen als het tekenen van slijtage vertoont. Als een gootsteenafvoer verstopt raakt, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te ontstoppen. Hoe langer de verstopping blijft, hoe meer schade het kan aanrichten aan uw huis.

 

Kraanafvoer

Kraanafvoeren zijn gemaakt van kunststof. Ze hebben de vorm van een omgekeerde U en worden vaak gebruikt om grijs water af te voeren. Het grijze water is het water dat uit een gootsteen of badkuip komt na een douche. Het is meestal niet erg vuil, maar het moet toch goed worden afgevoerd. U kunt een kraanafvoer ontstoppen met een ontstopper door deze in de afvoer te steken en met de ontstopper het water uit de buis te duwen.

 

Wat moet er in een ontstopper?

– Een emmer met water om een afvoer te ontstoppen – Loodgieters tape om de afvoer af te sluiten voor het inbrengen van de ontstopper. – Een trechter om het water op te vangen – Een tang om de verstopping te verwijderen – Een paar handschoenen om uw handen te beschermen tegen de zuiging. – De ontstopper – Een trechter om het vuil op te vangen

 

Wanneer een ontstopper gebruiken?

– Als u regelmatig gootsteen- of toiletverstoppingen heeft – Als het water in uw huis niet goed wegloopt – Als u een verstopte afvoer heeft die niet alleen met water wil ontstoppen. – Als uw afvoer zich op een laag punt in huis bevindt, zoals een gootsteenafvoer of afvoer van een dompelpomp – Als uw afvoer zich boven een septic tank bevindt – Als uw afvoer zich buiten het huis bevindt – Als uw afvoer zich op een ongebruikelijke plaats bevindt, zoals een kraanafvoer of een afvoer in de kelder – Als u een ontstopper hebt die al eerder is gebruikt – Als uw afvoer 20 jaar of ouder is

 

Hoe gebruik ik een ontstopper?

– Plaats de emmer onder de afvoer en vul de emmer met water. – Steek de ontstopper in de afvoer en duw het water langzaam met de ontstopper in de afvoerpijp. – Wanneer het water in de emmer in de afvoer begint te lopen, sluit u de afvoer af met een stuk loodgietersband. – Gebruik de ontstopper alleen als u een afvoer moet ontstoppen. Als het water niet in de afvoer loopt, gebruik dan geen ontstopper en bel een loodgieter. – Gebruik een paar handschoenen en een tang om verstoppingen uit de afvoer te verwijderen. – Doe al het vuil in de emmer en bel een loodgieter.

 

Tips voor succesvol afvoeren

– Haal de stekker uit de gootsteen voordat u deze probeert te ontstoppen. – Ontstop uw toilet voordat u probeert uw gootsteen te ontstoppen. – Bedek uw afvoer met een doek en probeer de afvoer te ontstoppen met een afvoerboor. – Draai het water naar uw gootsteen af voordat u probeert deze te ontstoppen met een ontstopper. – Gebruik geen ontstopper voor een doucheafvoer. – Gebruik geen ontstopper op een afvoerbuis die aansluit op een septic tank.

 

Samenvatting

Een ontstopper is een gereedschap dat wordt gebruikt om een afvoer te ontstoppen. Het is anders dan een slang, die wordt gebruikt om leidingen in huis te ontstoppen. Loodgieters gebruiken ze om toiletten en gootstenen te ontstoppen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om afvoeren te ontstoppen die niet op een loodgieterssysteem zijn aangesloten. Er zijn veel verschillende soorten ontstoppers, maar ze werken allemaal op dezelfde manier. Ze creëren een zuigkracht die de vaste afvalstoffen en het vuil uit de afvoer trekt. Afhankelijk van het type afvoer kan een ontstopper worden gebruikt voor het ontstoppen van een afvoer in huis, een wastafel in de badkamer, een douche, een toilet, een gootsteenafvoer, een afvoer van een dompelpomp, een regenpijp, een afvoer buiten het huis, of een regenpijp die aansluit op een septic tank. Loodgieters kunnen plunjers gebruiken om elk type afvoer te ontstoppen, maar huiseigenaren kunnen ze gebruiken voor gootstenen en toiletten in huis.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-rotterdam/