Heart coaching
Image default
Bedrijven

Gezond naar een gespierd lijf!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een gespierder lijf wil. Het kan zijn dat je er voor de zomer weer fit uit wil uitzien, het kan zijn dat je jouw lijf een beetje beu bent en je nu futloos voelt… Het kan om zoveel redenen zijn. Het belangrijkste is dat het een goede reden is voor jou! Dat houdt je namelijk gemotiveerd en dat is nu precies wat je nodig hebt.

Wat heb je nog meer nodig?

Zit het goed met de motivatie? Dan is het natuurlijk handig om de beste weg te kiezen naar een gespierd lijf. De beste weg is natuurlijk een gezonde weg. Ineens van een nul naar honderd te gaan, hoort daar niet bij. Hoe dan wel? Dat lees je hier.

Bepaal je nulpunt

Hoe staat het er nu voor? Het gaat er nu om dat je inventariseert waar je bent en waar je naar toe wil. Maak dit lekker concreet. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Ik ben nu na twee minuten hardlopen bekaf en ik wil minimaal in een half uur zonder grote problemen 5 kilometer kunnen hardlopen.
  • Ik ben een vrouw en weeg nu 80 kilo en heb een vetpercentage van 30% en ik wil een vetpercentage van 25%.

Zoek voortijd wel uit wat gezonde vetpercentages zijn, passende bij jouw leeftijd en geslacht. Het gaat immer om een gezond gespierd lijf. Naast het vetpercentage is natuurlijk ook de spiermassa van belang.

Voedingsschema krachtraining

Vaak is voor het krijgen van een gespierd lijf ook krachttraining nodig. Zeker naarmate je ouder wordt, moet je steeds meer moeite doen om alleen al de spiermassa te behouden. Het is ook zeer verstandig om daarbij gebruik te maken van een voedingsschema krachttraining. Met een voedingsschema krachttraining voorkom je dat je bepaalde voedingsstoffen niet genoeg binnenkrijgt. Het is wel van belang om voor een voedingsschema krachttraining op maat te gaan. Zo kun je op een gezonde manier werken aan een gezond en gespierd lijf!

https://voedingschema.nl/voedingsschema-krachttraining/