Heart coaching
Image default
Banen en opleidingen

Wil je Een heftruck opleidingen volgen

Iedere medewerker in de organisatie die een heftruck wil gaan besturen, moet een heftruck opleidingen volgen om het heftruck rijbewijs / heftruckcertificaat te halen. Voor beginnende bestuurders die voor het eerst een heftruck willen gaan besturen, is er een basiscursus. Deze leert de bestuurder/bestuurster om de vorkheftruck op een veilige wijze te besturen en zal ervoor zorgen dat hij/zij capabel wordt om de heftruck op de werkvloer naar behoren te bedienen. De heftruck cursus voorziet een heftruckchauffeur van het enige erkende heftruck rijbewijs waarmee wordt voldaan aan de eisen die in de Arbowet worden gesteld.

Heftruck theorie halen

Heftruck theorie halen kan met behulp van een eendaagse cursus. Op deze dag wordt zowel de inhoud van de theorie van de heftruck cursus als de inhoud van de praktijk van de heftruck cursus behandeld. De cursus begint (op locatie) ’s morgens om 08:30 uur en duurt tot ongeveer 15:30 uur. Wanneer de cursus met goed gevolg wordt voltooid, worden een officieel heftruckcertificaat en ARBO-pas verstrekt, die beiden 5 jaar geldig zijn. Tijdens de heftruck theorie komen de volgende onderdelen aan bod: wetgeving, kantelmoment en transportmiddelen. aandrijvingen, transport en opslag en veiligheid.

Het heftruck examen

Het heftruck examen van de heftruck opleidingen bestaat dus uit een theoretisch gedeelte en een praktijkexamen. Na het theorie-examen wordt de geleerde theorie direct in de praktijk gebracht, door in de vorm van een proefexamen te oefenen met de heftruck. Daarna wordt het officiële praktijkexamen afgelegd. Tijdens een proefexamen kan er geoefend worden met de heftruck en worden examenvragen gesteld zoals dat ook tijdens de officiële test gebeurt. Zo wordt direct getest of de benodigde kennis aanwezig is, en is er ook de mogelijkheid om voor het afleggen van het praktijkexamen nog te oefenen. Wanneer het heftruck examen is afgelegd en de kandidaat is geslaagd, is het afgegeven heftruckcertificaat 5 jaar geldig. Aan het einde van die vijf jaar zal er een herhalingsexamen moeten worden afgelegd om het te kunnen verlengen.