Heart coaching
Image default
Banen en opleidingen

Hoe gaat hsp coaching in zijn werk?

Een groot deel van de Nederlandse bevolking zal zichzelf identificeren als hoogsensitief persoon. Statistieken geven namelijk aan dat ongeveer 20% van de bevolking voldoet aan de kenmerken van hoogsensitiviteit. Dit komt overeen met gemiddeld 1 op de 5 personen. Deze mensen kunnen op verschillende manieren hulp en ondersteuning krijgen bij hun hoogsensitiviteit. Het is voor hen bijvoorbeeld een verstandig idee om een kijkje te nemen bij coaching hoogsensitiviteit. Voordat je aan coaching begint zul je een beeld willen hebben van hoe het precies in zijn werk zal gaan. Om daar meer over te lezen en leren ben je hier aan het juiste adres.

Hoe vind je een coach?

De eerste stap om aan een coachingstraject voor hoogsensitiviteit te beginnen is natuurlijk om een geschikte hsp coach Utrecht te vinden. Bij deze zoektocht is het een goede tip om eens een kijkje op het internet te nemen. Als je namelijk even over het internet scrolt, dan zul je er snel achter komen dat er een groot aanbod aan coaches is. De kans is dus groot dat jij een coach bij je in de buurt zult vinden die bij je past. Als je deze coach via het internet hebt gevonden kun je eens langsgaan voor een eerste kennismaking.

Wat doet een coach?

Een grote vraag die wat betreft coaching bij hoogsensitiviteit door je hoofd zal spelen is ‘Wat doet een hsp coach precies?’. Zoals beloofd ben je hier aan het adres om antwoord te krijgen op die vraag. Echter, het is helaas niet mogelijk om één simpel en concreet antwoord te geven op de vraag. Dit komt doordat de werkzaamheden van een coach divers en uiteenlopend kunnen zijn. Echter, er zijn een paar werkpunten die voor de coach erg belangrijk zijn om samen met de hoogsensitieve persoon te bereiken.

De belangrijke werkpunten

Zoals gezegd zijn er verschillende belangrijke werkpunten in het coaching traject bij hoogsensitiviteit. In het traject is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de hoogsensitieve persoon meer inzicht krijgt in hoogsensitiviteit in het algemeen. Echter, naast info in het algemeen is het ook heel erg belangrijk om meer inzichten te krijgen in wat de hoogsensitiviteit voor de individu betekent. Op die manier zal de hoogsensitieve persoon namelijk leren hoe hij of zij met de hoogsensitiviteit kan omgaan in het dagelijks leven. Tot slot, zal de coach helpen ontdekken wat de positieve kanten van de hoogsensitiviteit voor een persoon zijn.

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/