Heart coaching
Image default
Banen en opleidingen

Studiekeuzeadvies krijgen buiten de middelbare school om

Je zelfverzekerd kunnen voelen over je studiekeuze is belangrijk bij het maken van een studiekeuze, maar dit lukt niet altijd iedereen. Om zelfverzekerd te kunnen zijn over je studiekeuze, is studiekeuzeadvies krijgen erg belangrijk. Vele scholieren krijgen dit advies al op hun middelbare school, maar ook buiten school om is goed studiekeuzeadvies te vinden. Om zeker te kunnen zijn van je studiekeuze kun je namelijk een studiekeuzeadvies traject gaan volgen. Dit is een traject wat bestaat uit meerdere gesprekken met een studiekeuzeadviseur. Het doel van deze gesprekken is erachter komen wat voor een opleiding het beste bij je past en dus wat de beste studiekeuze zal gaan zijn.

Waar gaan de studiekeuze adviesgesprekken over?

Het studiekeuzeadvies traject zal plaatsvinden bij een studiekeuze adviesbureau. Deze zit door heel het land verspreid, waardoor het voor iedereen in Nederland mogelijk zal zijn om deze gesprekken te houden. Over het algemeen zullen er zeven gesprekken plaats gaan vinden tijdens het traject, al deze gesprekken zullen een ander onderwerp hebben. Zo zal het eerste gesprek gaan over wie je bent en wat je graag wil gaan doen. De vervolggesprekken zullen onder andere gaan over wat je kunt, wat de motiverende omstandigheden zijn en waar de overlap zit. Bij het laatste gesprek zal er dan uiteindelijk een keuze gemaakt worden voor een toekomstige studie.

Kiezen voor losse gesprekken in plaats van een traject

Een studiekeuzeadvies traject is een erg persoonlijk traject, aangezien je echt op zoek gaat naar wat bij jou past. Het traject zal dan dus ook kunnen verschillen per persoon. Zo kan het traject langer of korter gaan duren, afhankelijk van hoe snel je erachter komt wat bij je past. Naast het volledige traject volgen om een studiekeuze te maken, is het ook mogelijk om te kiezen voor losse gesprekken. Zo zal je niet het volledige traject hoeven volgen, maar toch de juiste studiekeuze kunnen maken. Of de losse gesprekken of het traject beter bij je past, is iets wat je kan bepalen na het oriënterende gesprek.

Begin op tijd met het studiekeuzeadvies traject

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het volgen van een studiekeuzeadvies traject. Dit komt doordat het in Nederland belangrijk is om je voor 1 mei aan te melden voor een studie, anders zal je plek niet gegarandeerd zijn bij de gekozen studie. Door vroegtijdig te beginnen met een studiekeuzeadvies traject, zul je ruim op tijd kunnen concluderen welke studie de beste keuze voor je zal zijn. Hierdoor kun je je op tijd aanmelden voor de studie en zal er gegarandeerd een plekje voor je zijn bij de gekozen studie. Het studiekeuzeadvies traject vroegtijdig volgen zal dus zeker verstandig zijn om te doen.

 

 

 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/