Heart coaching
Image default
Zorg

Sportblessures effectief behandelen

Voorkom sportblessures

Sporten is gezond. Dat weten we inmiddels heel goed en het wordt iedere dag nog eens herhaald op elk mogelijke nieuwsbron. Maar er is iets ook als ’teveel’ sporten. Want je lichaam teveel of te lang onder stress laten presteren is niet goed. Rust is belangrijk, niet alleen om je lichaam te laten herstellen. Het voorkomt ook nare sportblessures waar je in het dagelijks leven veel last van kunt krijgen. We zetten enkele veel voorkomende blessures op een rij die regelmatig of best vaak aan sporten te wijten zijn.

Welke sportblessures komen vaak voor

We beginnen met de tennisarm, een veel voorkomende blessure

Bij een tennisarm is de buitenste elleboogknobbel geïrriteerd. Hier zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. Bij bepaalde bewegingen is deze plek pijnlijk. De pijn kan uitstralen in uw onderarm. Een tennisarm komt het meest voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar. Een tennisarm wordt meestal veroorzaak doordat je met je pols steeds dezelfde beweging maakt (zoals bij schilderen en computerwerk) of door plotselinge, zware belasting van spieren die niet warm zijn (zoals bij tennissen zonder goede warming-up).

Oplossing: Met een goede overbelaste pols behandeling kan een chiropractor of fysiotherapeut de pols ontlasten. Belangrijk is dat er voldoende rust wordt gehouden. Het helende proces kan lang duren.

Schouder- en nekklachten door verkeerde houding

Nek- en schouderklachten kunnen door verschillende redenen plotseling of geleidelijk ontstaan. Wanneer er geen plotselinge situatie zich voordoet, zoals een autoongeluk of een ongeval, ligt de oorzaak van in het aannemen van een verkeerde houding voor een langere tijd. Sporters die veel uren doorbrengen in de sportschool of sportveld zonder goede begeleiding, doen wellicht de oefenen niet goed waardoor ze hun lichaam op een slechte manier belasten op de nek en schouders. De oplossing is door de sporter te wijzen op deze onjuiste houding, en tips mee te geven die de houding doen verbeteren. Een chiropractor kan, door specifieke technieken, onjuistheden in het wervelkolom herstellen. Vaak een oorzaak van pijnklachten.

Knieblessure en de beruchte lopersknie

De meest voorkomende sportblessure zijn knieblessures. De beruchte springersknie, lopersknie of beschadiging van de kruisbanden of meniscus komen zeer vaak aanbod. Met name hardlopers en wielrenners hebben vaak last van knieproblemen, evenals sporters die veel springen en landen, denk aan volleybal en basketbal. Een directe knieblessure ontstaat als gevolg van een ongecontroleerde beweging, botsing of val. Heel vak zijn dan de kniebanden of meniscus die beschadigd raken. Overbelasting van het kniegewricht is een ander veelvoorkomende oorzaak.

Bekijk onderstaande video om meer te weten te komen over voordelen van een chiropractor

https://www.chiroprac-tor.nl