Heart coaching
Image default
Zorg

Wat moet je weten over je zorgverzekering?

Het is alweer bijna december en dit betekent dat je nog maar een maandje hebt om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Jaarlijks stappen duizenden mensen over van zorgverzekering. Dit komt doordat ze erachter zijn gekomen dat ze veel geld kunnen besparen met een andere zorgverzekering. Zo zie je maar weet dat mensen eigenlijk heel weinig weten over hun zorgverzekering. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Basisverzekering of meer?

Iedereen in ons land is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Echter dekt het verplichte onderdeel van deze zorgverzekering enkel de kosten voor noodzakelijke zorg. Wanneer je overige kosten ook gedekt wilt hebben moet je een aanvullende zorgverzekering nemen. Je kan voor verschillende dingen bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering nemen, denk hierbij aan de tandarts of fysio.

Waarom overstappen?

Zoals ik al zei stappen jaarlijks duizenden mensen over. Dit komt doordat de verzekeraar jaarlijks hun premies aanpassen. Het kan zo zijn dat hetzelfde pakket komend jaar bij een andere zorgverzekeraar een stuk goedkoper is. Ook kan een reden van overstappen zijn dat je een nieuw pakket wilt nemen bij een andere zorgverzekeraar. Voor je zorgverzekering 2021 kan je besluiten over te stappen tot en met december 2020. Wanneer je besluit om niet over te stappen, dan wordt je huidige zorgverzekering verlengd.

Vergelijken

Om de goedkoopste zorgverzekering te vinden is het handig om zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kan je eenvoudig doen op www.zorgkiezer.nl. Wanneer je hier je persoonlijke gegevens invult zul je direct een overzicht krijgen van alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Zo weet je zeker dat je komend jaar niet te veel zal betalen.