Heart coaching
Image default
Eten en drinken

Wat als je niet ontbijt?

De nadelen van niet-ontbijten

Ontbijten is niet alleen ontzettend lekker, maar ook heel belangrijk. Wat gebeurd er met je lichaam als je niet ontbijt in de ochtend?

1. Energie voor de rest van de dag

Door in de ochtend goed te eten start je lichaam op en heeft daardoor meer energie om de dag door te komen. Als je niet ontbijt heb je minder energie op je te concentreren en is de kans groot dat je in de avond geen energie meer hebt om naar de sportschool te gaan. Ontbijt biedt dus echt brandstof voor de rest van de dag!.

2. Slechte gewoontes

Uit onderzoek blijkt dat mensen die niet ontbijten vaker slechte gewoontes hebben zoals roken, meer alcoholgebruik en minder sporten. Ook meer snacken komt vaak voor. Dit komt omdat je de dag niet bent begonnen om je lichaam aan te vullen met nieuwe energie. Hierdoor ga je de rest van de dag eerder koekjes en snoepjes pakken om dit te corrigeren.

Laat ontbijten niet zorgen voor stress

Sommige mensen hebben moeite met ontbijten vroeg in de ochtend. Ondanks dat onderzoek zegt dat vroeg ontbijten beter voor je is, blijkt ook dat stress om vroeg te moeten ontbijten nog slechter voor je is. Dus ontbijt wel, maar doe het wanneer jij er behoefte aan hebt. Ga er dan wel rustig voor zitten en eet goed. Wil je een keer uitgebreid ontbijten zonder alles klaar te moeten maken. Of heb je een gelegenheid waarbij er iets gevierd mag worden met een lekker ontbijtje? Kies er dan voor om je ontbijt te bestellen.