Heart coaching
Image default
Auto’s en Motoren

Vragen die u moet stellen voordat u een motorhelm gaat kopen

Een motorhelm kopen is niet zomaar een aankoop, maar het is er een waar veel van afhangt. De helm is namelijk het belangrijkste onderdeel van uw gehele motor outfit, en draagt bij aan de veiligheid van uw rit. Zonder helm kunt u namelijk direct op uw hoofd vallen wanneer u onverhoopt in een ongeluk terecht komt. Deze aankoop kan zelfs een leven redden, doordat de klap tegen uw hoofd minder hard aankomt. Het is dus erg belangrijk om de juiste helm te kopen, die goed bij uw wensen en rijgedrag aansluit.

Welke soort motorhelm moet ik kopen?

Om te bepalen welke soort motorhelm u moet kopen, is het goed om eerst te informeren naar de verschillende helmen die op de markt verkrijgbaar zijn. Hoewel het aanbod gigantisch is, zijn er kort gezegd drie helmen die het meest populair zijn. Dit zijn systeemhelmen, integraalhelmen en jethelmen. De laatste van deze drie doet meteen aan een tropische vakantie denken, en dat is ook waar dit exemplaar het meest geschikt voor is: deze helm is namelijk populair onder motorrijders die vooral rijden bij warm weer. Doordat de jethelm geen kinstuk heeft, is ‘ie erg luchtig. Een integraalhelm is daarentegen zeer geschikt voor koud weer, doordat deze helm wél een kinstuk heeft. Hierdoor wordt wind, kou en zelfs lawaai tegen gehouden. Dan is er nog de systeemhelm, die geschikt is wanneer u het hele jaar door rijdt. Hierbij kunt u het kinstuk namelijk zelf verplaatsen.

 

Stel al uw vragen

Heeft u interesse in de aanschaf van een nieuwe, mooie motorhelm van professionele kwaliteit? Een motorhelm kopen kan in omgeving Hilversum bij Van de Kuinder Motoren, waar vriendelijke medewerkers voor u klaarstaan. Ze kunnen u helpen bij al u vragen, en zorgen er gezamenlijk voor dat u met de gewenste nieuwe motorhelm naar buiten loopt.

https://www.vandekuinder.nl/