Heart coaching
Image default
Auto’s en Motoren

Tweedehands Renault Captur

Als je zoekt naar een tweedehands Renault Captur, dan vind je die ongetwijfeld in de eerste generatie van dit type van de Renault. Renault lanceerde pas in 2019 de tweede generatie namelijk, en je moet al ontzettend veel geluk hebben wil je die nu al aantreffen op de occasionmarkt. Hoe dan ook, ook met de tweedehands Renault Captur van de eerste generatie kun jij meer dan prima uit de voeten.

De Captur zag in 2013 het levenslicht

De Renault Captur was voor het eerst in 2013 op de wegen te zien, nadat al eens eerder een Capture te zien was geweest. Renault scoorde eigenlijk meteen met de Captur en al snel bleek het binnen dit segment een van de beste verkochte auto’s. Die trend zet zich door op de occasionmarkt, want de tweedehands Renault Captur is ondertussen ook al zeer gewild.

De Clio als inspiratiebron

De Renault Clio – vierde generatie- gold als inspiratiebron bij de ontwikkeling van de Captur, al waren de verschillen ook overduidelijk. In 2017 werd de Renault Captur op een aantal puntjes aangepast, al was van een facelift amper sprake. Wel kreeg de Franse auto zowel nieuwe voor- als achterlichten en een nieuwe bumper voorop de auto.

In ons land niet in dieseluitvoering geleverd

Pas vorig jaar presenteerde Renault de tweede generatie Captur. Opvallend is dat de Captur van de tweede generatie groter is, zo bericht althans het actuele auto blog Autodromen.nl. Een aanrader overigens, want als je inspiratie zoekt in je zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto dan kun je op dit platform je hart ophalen. Autodromen.nl wist verder te melden dat de Renault Captur in ons land niet in een dieseluitvoering meer geleverd wordt en dat de Captur in de Crossland X van Opel en de Peugeot 2008 de grootste concurrenten heeft.