Heart coaching
Image default
Auto’s en Motoren

Kredietwaardigheid toetsing bij auto leasen

Voor zowel zakelijke als privaat auto leasen geldt dat het hoe dan ook eigenlijk gewoon een kwestie van geld is. Wie betaalt, die bepaalt. Maar dat is niet helemaal waar. Er wordt door de meeste bedrijven die leningen of soortgelijke producten, zoals lease auto’s, verstrekken altijd even gekeken naar of je wel betalen kunt. Zij bepalen dus. Of je wel of niet in aanmerking komt voor een overeenkomst met hun bedrijf. Je kredietwaardigheid wordt gecheckt bij het Bureau Krediet Registratie. Een instelling die ervoor zorgt dat je als ondernemer niet de boot in gaat door geld uit te lenen aan op financieel gebied onbetrouwbare personen of bedrijven.

Mogelijkheden zakelijk auto leasen zonder BKR

Wanneer je bij een leasemaatschappij vanwege je onvoldoende geachte kredietwaardigheid niet in aanmerking komt voor een contract, kijk dan altijd verder. Er zijn eigenlijk twee opties denkbaar om toch in aanmerking te komen voor auto leasen zonder BKR. De eerste optie is net zo lang zoeken tot je een lease maatschappij hebt gevonden die niet bij het BKR in de administratie duikt om te beslissen of je bij hen wel of niet kunt auto leasen. Het kan even zoeken zijn, maar zulke lease maatschappijen komen er wel steeds meer.

Eigen voorwaarden maatschappij

De tweede optie is zoeken naar een lease maatschappij die eigen voorwaarden stelt voor wat het aan jou verschaffen van een krediet betreft. Deze optie is over het algemeen alleen toegankelijk voor ondernemers. Wanneer je als ondernemer in staat bent om (positieve) jaarcijfers te overleggen dan biedt dit al perspectief voor auto leasen zonder BKR. Wanneer je ook goed onderbouwd kunt aantonen dat je eventuele betalingsachterstanden weg kunt werken met voldoende eigen vermogen en een positief resultaat op je balans, dan gaan er nog meer deuren open om toch te kunnen auto leasen. Zonder BKR check.

https://www.autoleasecentrale.nl/