Heart coaching
Image default
Groothandel

Hard water is verleden tijd met onthardingszout

Wanneer u te maken heeft met hard water, kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen. Het grootste probleem van hard water is dat het kalkaanslag veroorzaakt. Kalkaanslag komt u tegen bij apparaten of machines die gebruikmaken van water. Wanneer kalkaanslag zich ophopen in uw machines of leidingen, dan kan dit leiden tot verstoppingen of een verminderde werking van de machines. Op de lange termijn kan het zelfs leiden tot kapotte machines. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen, maar bij voorkeur voorkomt u het.

Hoe vermijdt men hard water?

Hard water kan men vermijden door een waterontharder aan te schaffen. Het harsfilter in de waterontharder haalt de kalk uit het water en zorgt ervoor dat het water zachter wordt. Hierdoor kan er geen kalkaanslag meer ontstaan in de leidingen of machines en zult u nog minder problemen ervaren. Bij het gebruik van een waterontharder dient u ook gebruik te maken van onthardingszout. Dit wordt gebruikt voor het onderhoud van het harsfilter. Het zorgt ervoor dat het harsfilter regelmatig schoongemaakt wordt en het hierdoor optimaal kan blijven werken. U kunt hier niet zomaar een willekeurig zout voor gebruiken, want dit zout dient aan verschillende kwaliteitseisen te voldoen. H. van Namen kan u helpen bij de aanschaf van de juiste waterontharder en het juiste onthardingszout.

Lees meer over de kwaliteitseisen voor zout

De kwaliteitseisen zijn vaak te herkennen aan de afkortingen EN, DIN en ANFOR. Deze staan voor de Europese, Duitse en Franse instanties die de kwaliteitseisen uitbrengen. Deze zijn vaak gecombineerd met een cijferreeks waaruit men kan afleiden aan welke norm het product moet voldoen. Bij onthardingszout heeft dit vaak betrekking op de korrelverdeling, kwaliteit, onoplosbaarheden, zuiverheid en toegevoegde stoffen. Een van de bekendste kwaliteitsnormen is EN 973 Type A. Als een onthardingszout voldoet aan type A, dan heeft het zout de hoogste zuiverheidsgraad. Daarnaast zijn er nog andere normen die u kunt bekijken alvorens zout aan te schaffen.

https://www.vannamen.nl/