Heart coaching
Image default
Gezondheid

Wat zijn de voordelen van Pompoen?

Hoewel pompoenen heel leuk zijn om te versieren tijdens halloween. Zijn ze ook heel voedzaam. Natuurlijk is het eten van groenten en fruit zeker een goed idee. Maar waarom is een pompoen zo goed voor je? Welke vitaminen bevat het? En is het goed tegen ziektes of het vermijden? Kijk hier naar meer informatie over de heerlijke herfstvrucht genaamd de pompoen.

Bevatten pompoenen veel vitaminen?

Pompoenen bevatten veel vitaminen. Het is een gezonde groente die in veel dingen makkelijk verwerkt kan worden. Pompoenen hebben een stimulerend effect op de darmen. dat is positief voor je spijsvertering. Het is ook vol aan vitaminen bijvoorbeeld vitamine C wat ervoor zorgt dat het bindweefsel van het menselijk lichaam goed blijft en dat de huid goed verzorgt blijft. Het is belangrijk om veel vitamine C op een dag binnen te krijgen omdat het jouw immuunsysteem gezond houd. Ook bevat een pompoen veel vitamine A. Die zorgen ervoor dat alle rode bloedcellen gezond zijn. Het is aan de rode bloedcellen namelijk dat jouw zuurstof door je lichaam wordt gebracht. Ook zijn ijzer en zink een deel van kalium. Het zorgt er vooral voor dat het weefsel in jouw lichaam gezond blijft. En dat het jou helpt met het vermijden van ziektes. Ook helpt het jou natuurlijk met het gezond blijven.

Waar kan je pompoenen in verwerken?

Pompoen kan in veel dingen worden verwerkt. Bijvoorbeeld in vruchtensappen. The Juice Factory heeft een groot assortiment aan vruchtensappen die worden gemaakt in een specifieke slowjuice mixer. Die zorgt ervoor dat al het goede sapkuur met de meeste vitaminen gefilterd worden. En die worden dan gebruikt om de vruchtensappen mee te maken. Ook wordt er dan een samenstelling gemaakt van verschillende vruchten. En die dan tot een sap geperst worden.