Heart coaching
Image default
Beauty en verzorging

Wat is retinol? De belangrijkste voordelen opsplitsen

Het lijkt wel of elke keer als je een tijdschrift doorbladert of door je social media feed scrollt, er weer iets nieuws is. Maar al te vaak is het een wondermiddel of de nieuwste truc om je er jong te laten uitzien. Als je op zoek bent naar manieren om de gezondheid en het uiterlijk van je huid te verbeteren, is het waarschijnlijk dat je de verschillende beschikbare producten hebt onderzocht en veelgebruikte ingrediënten bent tegengekomen. Een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in korean skincare huidverzorgingsproducten zoals COSRX, anti-verouderingscrème, is retinol. Maar wat is retinol nu precies? En hoe werkt het voor je huid? Als je jezelf ooit hebt afgevraagd: “Wat doet retinol?”, dan ben je niet de enige. Er zijn veel voordelen van retinol die belangrijk zijn om bewust van te zijn.

Retinol is een vorm van vitamine A, en wanneer het aan het huidoppervlak wordt toegevoegd, wordt het omgezet in retinoïnezuur (dit is de actieve versie van de vitamine). Het is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van vrij verkrijgbare producten. Dit nuttige ingrediënt kan donkere vlekken vervagen, de huid verhelderen, rimpels en wallen verminderen, de algemene textuur en teint verbeteren, en ook helpen bij het verminderen van acne. U kunt ook retinoïden tegenkomen in huidverzorgingsproducten. Retinoïden zijn een klasse die alle vormen van vitamine A omvat, zoals retinol en verschillende andere. Om te begrijpen welke vorm en welke potentie van retinoïnezuur in het product zit dat u gebruikt, moet u eerst het verschil begrijpen tussen retinol en retinoïden.

Retinol is een derivaat van vitamine A dat de huid helpt te vernieuwen en schade herstelt,” zegt Dr. Schultz. “Het is niet zo krachtig als een recept, maar ook niet zo irriterend, dus het is een geweldige plek om te beginnen als je je afvraagt waar je moet beginnen met anti-verouderingsproducten.” De vitamine A geeft je huid het signaal om de beschadigde cellen op de bovenste huidlaag af te breken, zodat er een frissere, gezondere huid onder zichtbaar wordt. Hoewel retinol het actieve ingrediënt is in Retin-A, bevat de laatste ook een paar extra ingrediënten die helpen de retinol in de poriën te brengen. Dat gezegd hebbende, kunnen beide worden verenigd met andere huidverzorgingsproducten en hebben ze mogelijk niet dezelfde mate van kracht, afhankelijk van welk percentage retinol ze bevatten. Hoewel sommige dermatologen retinols veiliger vinden dan Retin-A (omdat het minder irriterend is) zijn anderen bezorgd over de algemene chemische toevoegingen die in verschillende retinolproducten worden aangetroffen, en niet alleen over het percentage vitamine A-derivaten.”

 

https://www.kocosmo.nl/