Heart coaching
Image default
Beauty en verzorging

Zo kun jij het best voor je gekleurde haar zorgen

Gekleurd haar

Als je je haren net gekleurd hebt wil je het liefst dat het zo lang mogelijk zo mooi en helder mogelijk blijft. Zeker als je je haren voor het eerst gekleurd hebt is het logisch dat je niet echt weet hoe dat moet en wat wel en niet mag. Geverfde haren hebben helaas andere verzorging nodig dan niet geverfde haren. De buitenste laag van je haren raakt namelijk beschadigd wanneer je ze verft en dat herstelt zich niet zomaar. Om dat te herstellen heeft je haar extra voeding en verzorging nodig, anders kan het er dof en dood uit gaan zien. Zo kun jij het best voor je gekleurde haar zorgen.

1. Gebruik een juiste shampoo

Omdat je haren dus een beetje beschadigd zijn geraakt tijdens het kleuren kun je niet zomaar elke shampoo kopen die je maar wilt. Je hebt echt een shampoo nodig die helpt je haren te herstellen en ze ook een beetje extra voeding biedt. Op die manier houd je zo lang mogelijk een mooie en heldere kleur. De tip is dus: koop shampoo voor gekleurd haar.

2. Was je haar niet te vaak

Het was misschien wel ooit een gewoonte van je, maar met gekleurd haar is dat echt geen goed idee. Tijdens het haren wassen gaan je haarschubben open staan en is je haar gewoon een stuk kwetsbaarder dan normaal. Als je je haren elke dag wast kunnen de haarschubben niet mooi sluiten en verlies je dus kleur. Hierdoor kan je haarkleur vervagen en dof gaan lijken. Het beste is om je haar ongeveer twee à drie keer per week te wassen met shampoo.

3. Geef je haar een beetje extra voeding

Als je haren beschadigd zijn is alleen een juiste shampoo gebruiken niet genoeg. Het is goed voor je haren en de kleur om het een beetje extra voeding te bieden. De haarschubben zijn namelijk beschadigd en daardoor kunnen ze niet meer helemaal mooi sluiten. Daar moeten we ze dus een handje bij helpen. Het is goed om een à twee keer per week je haar een voedend haarmasker te geven. Hierdoor herstelt je haar beter en blijft je gekleurde haar langer mooi.

4. Pas op met hitte

Door het verven zijn je haren al kwetsbaarder, maar door invloed van hitte worden je haren nog kwetsbaarder. De kans dat je haar dan beschadigd raakt en je haarkleur vervaagt is een stuk groter. Het is dus verstandig om hittebronnen als föhns, stijltangen, de zon en warme douches zoveel mogelijk te vermijden. Maar als je ze dan toch gebruikt is het beter om de temperatuur een paar graden omlaag te zetten.