Heart coaching
Image default
Dienstverlening

Wat is het rendement van een zonneboiler in de winter?

Beschikt jouw woning nog over een klassieke elektrische boiler? Dan zul je er inmiddels achter zijn gekomen dat dit geen energiezuinige oplossing is. Wil je op een goedkopere en duurzamere manier warm water kunnen genereren, dan kies je voor een zonneboiler met een rendement waarvan je al vanaf de eerste maand profiteert. Zonneboilers werken op basis van collectoren die naar het zuiden geplaatst op je dak staan. Velen vragen zich af wat het rendement van een zonneboiler is in de koudere maanden.

Niet de warmte, maar het licht van de zon is essentieel

Wanneer het om het rendement van een zonneboiler gaat, heerst er een algemene misvatting. Men denkt namelijk dat er voor het kunnen genereren van warm water warmte nodig is, terwijl het echter licht is dat noodzakelijk is. Dat de zon in de wintermaanden minder warmte afgeeft, levert voor het rendement van zonneboilers dan ook geen probleem op. Uit onderzoek blijkt dat dit type boilers ook in koude wintermaanden nog zestig procent van het benodigde warme water weet te genereren.

Innovatieve producten van Hollandse bodem

Op het gebied van zonneboilers en PVT-panelen geldt HRsolar al sinds 2002 als ware specialist. Het oer-Hollandse bedrijf draagt zelf van A tot Z zorg voor de ontwikkeling van zijn producten. De experts die bij dit bedrijf werkzaam zijn, zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van dergelijke systemen. De prijzen van zonneboilers zijn afhankelijk van het type en de omvang ervan. Met de subsidie voor een zonneboiler (ook wel ISDE-subsidie) kun je een aanzienlijk deel van je investering direct terugverdienen.

Profiteer van subsidie voor een zonneboiler tot tweeduizend euro

Zonneboiler verwarming verwarmt het leidingwater middels collectoren. Alhoewel de producten van HRsolar innovatief zijn, wordt tegelijkertijd getracht de systemen zo eenvoudig mogelijk te houden. Dit zorgt ervoor dat de producten in bijna elke situatie inpasbaar zijn. Afhankelijk van het specifieke product dat je aanschaft kan de subsidie voor een zonneboiler oplopen tot ruim tweeduizend euro. Wilt u ook subsidie voor een zonneboiler ontvangen? Ga dan langs bij een van de dealers van HRsolar en schaf de benodigde producten aan.