Heart coaching
Image default
Aanbiedingen

MSP, een goede toevoeging voor uw bedrijf?

Technologie is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven van tegenwoordig. IT-medewerkers gelden om die reden vaak als een van de belangrijkste individuen binnen elk bedrijf. Maar niet alle bedrijven beschikken over IT-personeel. Daar zijn tegenwoordig ook andere manieren voor. Een groeiende trend van de laatste jaren is het uitbesteden van van IT-services aan MSP’s, ook wel Managed Services Providers genoemd.

Wat is een MSP

Een Managed Service Provider is een eenheid die gespecialiseerde diensten verleent aan andere partijen. MSP refereert voornamelijk naar bedrijven die uitbestede netwerkondersteuning en IT bieden zoals onder andere firewalls, clouddiensten, storage diensten en het beheren van netwerk servers. De meeste MSP diensten kunnen van buiten het interne netwerk worden uitgevoerd. Het uitbesteden van deze services wordt voornamelijk gezien als kostenbesparend omdat u een vast en voorspelbaar bedrag per maand betaald tegen de IT services die u daarvoor in huis haalt. Op deze wijze hoeft u zich enkel te focussen op uw kernactiviteiten.

Welke interne problemen kunt u tackelen met MSP

Bedrijven vinden het lastig genoeg om een goede balans te vinden tussen operationele behoeften, beveiligingseisen en netwerkprestaties zonder daarbij de kosten op te laten lopen. Met een Managed Service bedrijfsmodel tackled u al deze problemen zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. Zoals eerder benoemd betaald u een vast bedrag middels abonnementsvorm, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan en u te hoge kosten voorkomt. Daarnaast kunt u een MSP bedrijfsmodel implementeren om technologische problemen te tackelen zoals uitval van de server of te veel downtime. Maar ook beveiligingsrisico’s zoals cyberaanvallen kunnen simpel door de MSP worden geminimaliseerd door uw bedrijfsgegevens veilig te stellen. In andere woorden, u kunt Managed Service Providers inhuren om al uw IT-problemen te tackelen die uw bedrijfsresultaten beïnvloeden.

Fundaments

Zoekt u een geschikte webhost die de cloud-omgeving van u en uw klanten naar het hoogste niveau tilt? Bekijk dan de verschillende MSP diensten van Fundaments waaronder Cloud connectivity services, firewall services en storage service. Zo minimaliseert u bedrijfsproblemen en optimaliseert u bedrijfsresultaten!

https://www.fundaments.nl/