Heart coaching
Image default
Energie

Heb je een kleine op komst? Op deze kosten kun je besparen!

Ben je in gelukkige verwachting van een klein wonder? Dan is het de hoogste tijd om je voor te gaan bereiden op de komst van jouw baby. Op voorhand weet je in ieder geval één ding zeker: je gaat de nodige kosten kwijt zijn aan jouw baby. Je betaalt bijvoorbeeld veel geld voor de luiers, voor de verzorging van jouw baby en voor bijvoorbeeld al het speelgoed. Dit is echter wel voor een heel goed doel; de liefde van/voor een kind is echt onbetaalbaar.

Ben je echter bang dat je met de komst van jouw baby financieel in de knel gaat komen? Dan is het aan te raden om op voorhand al enkele besparingen door te voeren. Door deze besparingen door te voeren, weet je jouw maandelijkse kosten laag te houden. Dit betekent dat je maandelijks voldoende geld over hebt om jouw baby op een gelukkige manier groot te brengen!

Abonnementen

Vrij veel huishoudens in ons land hebben veel abonnementen lopen. Je kunt hierbij denken aan een abonnement op de sportschool, op de krant, op magazines en op overige zaken die niet al te belangrijk zijn. Juist door op dergelijke abonnementen te besparen, kun je maandelijks vrij veel geld besparen. 

Vind je het lastig om het abonnement op je sportschool op te zeggen? Bedenk dan ook dat je in de buitenlucht kunt sporten. Dat is voordeliger (gratis) en is ook nog een stuk gezonder. 

Energie

Zonder dat je het wellicht doorhebt, betaal je maandelijks behoorlijk veel geld voor jouw energierekening. De gemiddelde kosten hiervoor liggen per huishouden op zo’n 1800 euro! Gelukkig kun je hier ook op besparen. Hoe? Door vergelijken van energie. Je kunt namelijk uit tal van energieleveranciers en contracten kiezen! 

Bij het maken van een vergelijk merk je al snel dat de prijzen flink uiteenlopen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Vattenfall van een vrij laag maandtarief genieten.

Op de dagelijkse boodschappen

Ook kun je op de dagelijkse boodschappen gaan besparen. Ga met een volle maag naar de supermarkt toe, blader thuis de folders alvast door voor de nieuwste aanbiedingen en maak voor jezelf een boodschappenlijstje. Hiermee weet je jezelf op de juiste manier voor te bereiden en voorkom je dat je (te) veel geld uit gaat geven.

Houd bovendien rekening met alle voedding voor jouw baby. Mocht de beste babyvoeding eens in de aanbieding zijn, kan het interessant zijn om direct een flinke voorraad in huis te halen.