Heart coaching
Image default
Gezondheid

De fysiotherapie in Amsterdam Zuid helpt je van je klachten af

Last van stress, een verkeerde stap gezet of gewoon last van je spieren of gewrichten? Dan is een bezoekje aan de juiste fysiotherapie in Amsterdam Zuid misschien wel de manier om van je klachten af te komen of om deze in ieder geval te verminderen. Er kunnen allemaal redenen zijn waarom je pijn hebt in je lichaam, maar de vraag is dan hoe ga je dit oplossen? Want je wil natuurlijk niet meer met pijn lopen en daarvoor kan je bij de fysiotherapie in Amsterdam Zuid worden gekoppeld aan een van de therapeuten. Vaak worden klachten aan de spieren behandeld door een fysio therapeut en pijnlijke gewrichten worden merendeel van de tijd behandeld door een manueel therapeut.

 

Therapeuten

Bij de fysiotherapie in Amsterdam Zuid wordt er met diverse therapeuten gewerkt, zodat er naar meerdere klachten kan worden gekeken. Zo vind je hier een manueel therapeut, een fysio therapeut, maar ook een psycholoog die kan kijken of je klachten eventueel voortkomen uit stress. De manueel therapeut van de fysiotherapie in Amsterdam Zuid kan je bijvoorbeeld een behandeling geven waarbij er gebruik wordt gemaakt van een speciale techniek, ook wel dry needling genoemd. Daarnaast kan de fysio therapeut je weer helpen met het uitvoeren van bepaalde oefeningen.

 

Oorzaak van de klachten

Allereerst wordt er bij de fysiotherapie in Amsterdam Zuid altijd gekeken naar de oorzaak van de klachten. Dit zal worden onderzocht door middel van een aantal vragen en een korte test met het lichaam. Daarna zal er een behandelplan worden opgesteld. Vaak zijn dit eerst een aantal behandelingen door de therapeut in de behandelkamer, waarna je verplaatst naar de trainingszaal. Het is goed om met je klachten naar de fysiotherapie in Amsterdam Zuid te komen en hier niet te lang mee te blijven lopen, je wilt het uiteraard niet erger maken dan dat het is Daarom moet je er op tijd bij zijn.