Heart coaching
Image default
Gezondheid

Aandachtspunten voor het kopen van een saturatiemeter

Aandachtspunten voor het kopen van een saturatiemeter

Om de Beste saturatiemeter te kunnen kopen hebben wij een aantal tips waar je op kunt letten. Als je het voor alledaags gebruik in hus wil hebben dan heb je voldoende aan een normale meter, maar voor medische redenen moet je toch al snel aan een professioneel model denken. Daarnaast is het voor de mensen die het vaker meten ook aan te raden om een model te kiezen met een geheugen. Sommige modellen beschikken zelfs over een app op de telefoon. Hier kun je vaak nog meer in opslaan, maar bovendien ook delen met de arts. Als je hem veel gebruikt dan is het ook niet slim om te kiezen voor een model met batterijen. Deze gaan best snel leeg en een oplaadbare batterij of accu is dan een betere optie.

Als je moeite hebt met het goed plaatsen van de saturatiemeter op de hand dan zijn er speciale modellen. Deze beschikken over een pieptoon als hij goed of fout is, maar soms ook met lichtsignalen. Als je hem ook buiten de deur wil meenemen dan is een koordje of opbergtasje ook een echte aanrader. Hiermee raak je hem niet kwijt, maar ook bescherm je hem zo tegen schade. Het is een duur apparaatje wat je niet zomaar in je zak gaat duwen. De prijsklasse begint bij ongeveer 50 euro en kan oplopen tot wel 999 euro.

Waarvoor gebruik je een saturatiemeter?

Bij 5top krijgen wij vaak de vraag waarvoor je een saturatiemeter kan gebruiken. In principe is het een apparaatje om de longinhoud ook wel bekend als zuurstof te meten. Bij de waardes die je meet moet je geen conclusies trekken. Een arts weet hoe jouw lichaam in elkaar zit en/of er medicatie of medische hulp nodig is. Schiet dus niet meteen in paniek, want als dat het geval is dan verteld de arts dat wel.