Heart coaching
Image default
Bedrijven

Zo kun jij als professional je uren goed bijhouden

Uren bijhouden wordt gedaan om vele redenen. Zoals gezegd, voor veel werknemers, vooral met flexibele contracten, is het bijhouden van uren een manier om werkgevers te laten zien hoeveel werk ze hebben gedaan. Daarnaast is het gebruikelijk dat freelancers hun werk op uurbasis aan partijen ter beschikking stellen. Een nauwkeurige uur boekhouding is in dit geval essentieel. Wil jij weten hoe jij als beste je uren kunt bijhouden? Lees dan snel verder!

Wat zijn de voordelen van goed bijhouden?

Urenregistratie is de registratie van de gewerkte uren door een persoon aan een bepaald project of een bepaalde taak. Meestal houdt die persoon, jijzelf of een medewerker, deze uren goed bij. Een goede urenregistratie kan ervoor zorgen dat je een duidelijk overzicht voor jezelf creëert van de hoeveelheid uren die je gewerkt hebt. Eigenlijk is een juiste urenregistratie dus onmisbaar! Urenregistratie wordt veelal gezien als een hele klus, terwijl het bijhouden van uren om verschillende redenen van belang is. Zo is het bijhouden van je uren nodig voor het bijhouden van inzetbaarheid van werknemers, de facturatie van gewerkte uren naar klanten en het uitbetalen van salaris aan werknemers. Het is duidelijk dat een juiste urenadministratie van groot belang is. Allereerst wordt op deze manier voorkomen dat gewerkte uren niet worden uitbetaald. Je kunt je wel voorstellen dat dit tot misgelopen inkomsten kan leiden. Een juiste urenregistratie garandeert dat je ten alle tijden over een goede verantwoording van alle uren beschikt als werknemer, zzp’er of ondernemer.

Tips voor een goede registratie

Er zijn verschillende redenen waarom onnauwkeurige werkurenregistratie niet goed gaat. Veel werknemers en werkgevers denken te gemakkelijk na over het nauwkeurig vastleggen van uren. Daarnaast zien sommige medewerkers het als een last, vooral omdat er nog veel oude en omslachtige methodes worden gebruikt om uren bij te houden. Tegenwoordig kan dit echter een stuk gemakkelijker. Er zijn tegenwoordig vele programma’s en zelf apps te gebruiken om alle uren veilig en gemakkelijk in op te slaan. Dit bespaart iedereen veel tijd! Afhankelijk van bijvoorbeeld de hoeveelheid werknemers, klanten, functies en zelfs het budget, kun jij als professional zorgen dat elke partij zijn of haar uren nauwkeurig kan invullen!

https://keeping.nl/urenregistratie