Heart coaching
Image default
Bedrijven

Wat doet een Life Coach?

Iedereen is over het algemeen bekend met coaching. Van atleten van wereldklasse die niet zouden zijn waar ze nu zijn zonder voortreffelijke sportcoaching tot de beste CEO’s, ondernemers en business professionals die niet zo succesvol zouden zijn zonder business coaching. Maar er is ook een andere vorm van coaching die voor veel mensen nogal nieuw in de oren klinkt: life coaching.

Wat is een life coach precies?

Een life coach is iemand die professioneel is getraind om je te helpen bij het maximaliseren van jouw volledige potentieel en jouw gewenste resultaten te bereiken. Je kunt ze als het ware zien zijn als een ondersteunende vriend en een vertrouwde adviseur in één. Een lifecoach is iemand die je helpt om je doelen te identificeren, je verantwoordelijk houdt en je aanmoedigt tijdens je ontdekkingsreis om een betere versie van jezelf te worden. Dit is coaching op persoonlijk vlak waarbij je wordt uitgedaagd om de diepere levensbetekenis te vinden die in je schuilgaat!

De opleiding van een life coach gaat in op manieren waarmee ze leren hoe ze de juiste vragen kunnen stellen en door kunnen dringen tot de kern van je verlangens en behoeften in het leven. Aan de hand van effectieve en transparante communicatiemethoden helpen ze je om jouw doelstellingen vorm te geven en in te spelen op jouw diepere benodigdheden.

Hoe gaat een life coach te werk?

Wat doet een life coach precies? Het werk van een life coach heeft als doel om cliënten te stimuleren en begeleiden bij diverse professionele en persoonlijke kwesties. Een life coach is er om je te helpen bij specifieke professionele projecten, persoonlijke doelen en transities. Dit doet een life coach aan de hand van het analyseren van jouw huidige situatie, beperkende overtuigingen en potentiële uitdagingen. Vervolgens gaat de life coach met je aan de slag om een op maat gemaakt actieplan op te stellen, zodat je specifieke resultaten in jouw leven kan bereiken. Denk hierbij aan het verduidelijken van je levensvisie, het aanmoedigen van zelfontdekking en groei, het bevorderen van de productiviteit en het vinden van een balans tussen werk en privé.

Heb je een life coach nodig?

Als je jezelf afvraagt of je life coaching nodig hebt, dan kun je jezelf een aantal essentiële vragen stellen:

  • Is mijn innerlijke zelfpraat voortdurend negatief?
  • Heb ik faalangst die mij ervan weerhoudt om mijn doelen te bereiken?
  • Heb ik zojuist een grote verandering of een stressvolle gebeurtenis in mijn leven doorgemaakt waarmee ik moeite heb om van te genezen?
  • Heb ik last van zelfdestructieve gewoontes zoals overmatig drinken of te veel eten?

Mocht je opmerken dat deze vragen van toepassing zijn op je, dan kan het aan te raden zijn om samen te werken met een life coach voor het krijgen van meer duidelijkheid en een extra perspectief  om een nieuwe weg in te slaan!