Heart coaching
Image default
Zakelijk

Het belang van agressietraining voor zelfverdediging

Agressietraining richt zich op het voorbereiden van het individu op de omgang met dreigende en gevaarlijke situaties. Het richt zich zowel op mensen die kennis willen opdoen en verdedigingstechnieken willen leren, als op mensen die direct werkzaam zijn op het gebied van persoonlijke en bedrijfsveiligheid.

De agressietraining leert in principe reactietechnieken bij een gevaarlijke en dreigende situatie, om het individu in staat te stellen deze in te dammen of zelfs te voorspellen en, uiteindelijk, op het juiste moment te handelen.

Alvorens actie te ondernemen, analyseer de situatie als geheel om alle variabelen te onderzoeken die uw actie in gevaar kunnen brengen.

Agressietraining voor beveiligingsprofessionals

Beveiligingsspecialisten hebben een grote last van verplichtingen. Om ze effectief uit te voeren, is veel studie en opleiding nodig. Een van de belangrijkste aandachtspunten voor de uitoefening van het beroep is de zelfverdedigingscursus.

Een van de belangrijkste doelstellingen van de agressietraining is het voorkomen van confrontaties door een professionele houding, kennis van de juiste procedures en vooral een analyse van de situatie als geheel.

Anderzijds is een ander doel van de techniek om precies op het juiste moment te handelen wanneer dat nodig is, aangezien de vertraging of de anticipatie in de reactietijd fataal kan zijn. De veiligheidsprofessional moet zo discreet mogelijk zijn. Het is hun plicht om rellen, overmatig gebruik van geweld en verhitte discussies te voorkomen.

Zelfcontrole als speerpunt van de training

De beveiligingsbeoefenaar moet zelfbeheersing hebben om zijn beslissingen met gezond verstand te kunnen nemen, of het nu gaat om aanvallen, terughoudendheid of terugtrekking. Angst en woede moeten in gespannen uren opzij worden gezet, want alleen technische voorbereiding is in staat om een goed berekende houding te bewerkstelligen.

De controle van de tegenstander is een belangrijk onderdeel van de controle van de situatie als geheel. Daarom, hoe groter de toewijding van de professional aan de uitoefening van de vechtsport en fysieke voorbereiding, hoe groter de kans om de tegenstanders te onderwerpen.