Heart coaching
Image default
Financieel

Is litecoin beter dan bitcoin?

Een van de belangrijkste verschillen die gescheiden litecoïne van andere vormen van virtuele valuta zijn hun bewijs van het mijnproces.

Met Litecoin heb je een systeem dat veel op een gouden mijn van een moderne dag activeert. In tegenstelling tot andere virtuele valuta werkt Litecoin echter met het bewijs van het werksysteem. Bewijs van werk, ook bekend als POW, is een type beveiligingsmechanisme dat wordt gebruikt door alle vormen van virtuele valuta’s. De waarde van elke eenheid van virtuele valuta is gebaseerd op hoe moeilijk het is om ze te produceren met behulp van real-world arbeid.

 

Het bewijs van werk in Litecoin bestaat uit een aantal factoren. Ten eerste is er de moeilijkheid om een nauwkeurig algoritme te vinden om te gebruiken. Hoewel sommigen hebben beweerd dat het vinden van een dergelijk algoritme bijna onmogelijk is, het zijn het niet eens. Het is volledig mogelijk dat een algoritme voor een bepaalde litecoïne-transactie kon worden ontdekt, hoewel het lang duurt en zeker niet vrij van problemen of mazen zou zijn.

Daarentegen wordt met andere valuta’s dit bewijs van werk gebruikt om de integriteit van het netwerk te garanderen.

 

Een ander verschil tussen Litecoin en andere valuta is hoe de levering van litecoïne wordt bepaald. In tegenstelling tot andere valuta’s, wordt Litecoin gecreëerd door een proces dat bekend staat als ASIC-bewijs. Wat zijn ASICS? Deze zijn kort voor geavanceerde computersysteem enterprise mineralen en zijn chips ontworpen door particuliere bedrijven om te functioneren als virtuele mijnwerkers. Het doel van deze speciale soorten mijnwerkers is bijdragen aan de toenemende kracht van Litecoïne. Elke keer dat een van deze machines een transactie uitvoert, wordt een klein deel van een litecoïneblok in het netwerk gegenereerd.

 

Het bewijs van werkproces is eigenlijk een heel eenvoudige. Er zijn twee verschillende strategieën die tijdens dit proces worden gebruikt. De eerste is wat het parallelle blokproces wordt genoemd. Dit is eigenlijk een reeks blokken die worden gecreëerd in elk van deze onafhankelijke mijntiteiten.

 

De tweede is wat het ijdelheidsproces wordt genoemd. Dit is eigenlijk slechts een reeks transacties die optreden om de illusie te bieden die het Litecoin-netwerk groeit, zelfs wanneer er geen real-time activiteit optreedt. Beide processen worden te allen tijde uitgevoerd, 24 uur per dag, vijf dagen per week. Er is geen limiet aan het aantal ijdelheid of parallelle blokken dat in een gemiddelde sessie kan worden voltooid.

 

Is litecoin beter dan bitcoin? Voor het grootste deel wordt het algemeen beschouwd als een veiliger en iets sneller dan bitcoin-alternatief. Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds enkele geldige vragen die blijven worden beantwoord. Zelfs als je interesse hebt in beide virtuele valuta’s, is het belangrijk om te onthouden dat ze volledig op verschillende processen opereren en ze zullen beiden blijven evolueren naar enorme verschillende dingen.

Krijg meer informatie hier BitcoinMeester