Heart coaching
Image default
Financieel

Hoeveel te geven voor vakantie bonussen

Met de feestdagen voor de deur beginnen werkgevers na te denken over manieren om hun teams te belonen met vakantiefeesten, verrassingsgeschenken en langverwachte vakantiebonussen. Maar werkgevers zijn niet de enigen die waardering kunnen tonen tijdens het seizoen van geven.

Het is de perfecte tijd voor u om alle hardwerkende mensen te belonen die u het hele jaar door diensten verlenen. Het kan echter behoorlijk lastig zijn om erachter te komen hoeveel als een geschikte bonus wordt beschouwd.

Lees verder voor een lijst van de 10 mensen waarmee u rekening moet houden voor een vakantiebonus, zodat u vooruit kunt plannen voor uw vakantiebudget.

1. Kinderopvangaanbieders

Kinderopvangaanbieders zorgen voor uw kinderen in goede en slechte tijden. Ze kunnen zelfs tijd besteden aan het doen van extra verantwoordelijkheden namens u, zoals het bereiden van voedsel en het algemene huishouden. Het belangrijkste is dat ze van je kleintjes houden en ze veilig houden – dat alleen al is genoeg reden om ervoor te zorgen dat er ook voor je kinderopvang wordt gezorgd.

Vakantiebonussuggestie: Voor dierenverzorging en babysitters is een richtlijn gelijk aan één nachtloon. Voor nannies is een aanbeveling gelijk aan een week of meer. Voor aanbieders van kinderopvang is het voorgestelde bereik € 25 tot € 70 per verzorger. Naast de financiële gift zou het een gewaardeerd gebaar zijn om een klein cadeautje van het kind mee te nemen.

2. Vuilnisophalers

Ze kennen je buurt net zo goed als jij en elke week bevrijden ze je van het afval dat je hebt verzameld. Vuilnisophalers houden je huis schoon en werken soms door zeer intens weer om hun dienst te leveren.

Suggestie vakantiebonus: het equivalent van een uurloon in een envelop die u persoonlijk aan uw verzamelaar kunt overhandigen. Overweeg om € 20 tot € 25 te bieden, afhankelijk van uw regio.

3. Postbodes

Er zijn zoveel momenten in het jaar waarop u vol verwachting uitkijkt naar de komst van een belangrijke brief of pakket. Postvervoerders werken door alle soorten slecht weer om ervoor te zorgen dat u uw post op tijd ontvangt. Hoewel de meeste postbezorgingsbedrijven geen contante geschenken toestaan, kunt u toch een geschenk geven om uw waardering te tonen.

Suggestie voor een vakantiebonus: US Postal Service heeft strikte regels met betrekking tot het geven van fooien aan klanten. Evenzo hebben FedEx en UPS een verschillend beleid met betrekking tot limieten voor cadeaus en het accepteren van contante vakantiebonussen.

Een veilige praktijk is om het USPS-beleid voor fooien voor feestdagen te volgen, waarin staat dat vervoerders geen contant geld, cheques of cadeaubonnen van welk bedrag dan ook mogen accepteren. Ze kunnen echter geschenken met een waarde van minder dan € 20 accepteren en zijn beperkt tot het accepteren van maximaal € 50 aan geschenken binnen één kalenderjaar.

4. Leraar van het kind

Leraren hebben de belangrijke taak om de volgende generatie leiders op te leiden. Ze zorgen het hele jaar door voor hun studenten, en dit brengt ook een groot aantal kosten met zich mee. In een Business Insider-rapport bleek dat sommige leraren maar liefst € 1.000 van hun eigen geld uitgeven aan schoolbenodigdheden.

Suggestie voor een vakantiebonus: het is belangrijk om het beleid van de school van uw kind met betrekking tot het geven van geschenken te begrijpen. Door een klein cadeautje te geven, laat je echter zien dat je de zorg en aandacht die ze aan hun klas geven, waardeert.

5. Salonpersoneel

Als je naar de salon gaat en jezelf trakteert, zorgen deze professionals ervoor dat je je goed voelt. Soms geven ze je zelfs de kans om je persoonlijke drama zo aandachtig te ventileren als een therapeut zou doen. Dit team van manicures, kappers, kappers en schoonheidsspecialisten kan hun vakantiebonus van u krijgen tijdens uw laatste afspraak van het jaar.

Suggestie voor een vakantiebonus: de standaardbonus varieert afhankelijk van het type service, maar over het algemeen kan het het equivalent zijn van één knipbeurt of sessie.

Lees ook: BKR overzicht aanvragen

6. Bouwopzichter

Als u in een appartement woont, ziet u eerst – en hoeveel verantwoordelijkheid uw bouwtoezichthouder op zich neemt om de bewoners zich op hun gemak te stellen. Vaak doen ze hun best om je te helpen en hun toewijding mag niet onopgemerkt blijven.

Suggestie voor een vakantiebonus: als u uw inspecteur regelmatig een fooi geeft telkens wanneer ze u helpen, kunt u aan de lage kant van de voorgestelde reeks van € 30 tot € 100 blijven.

7. Portier

De portier van uw appartement is altijd een welkom en vertrouwd gezicht aan het begin van de ochtend of wanneer u ’s avonds terug bent. Velen doen hun best voor u en helpen met uw zware tassen en boodschappen. Eén ding is zeker: u kunt altijd op hen rekenen voor blijvende beleefdheid en een vriendelijke glimlach, zelfs op de moeilijkste dagen.

Suggestie voor een vakantiebonus: het voorgestelde bereik ligt tussen € 20 en € 100, waarbij het grotere bedrag wordt aangeboden aan portiers die het hele jaar door de meeste service bieden.

8. Parkeerwachters

Als u in een huis woont met parkeerservice of u parkeert uw auto bij een bewaakte garage, houd dan rekening met deze verzorgers voor de feestdagen. Niet alleen nemen hun werkuren toe in deze tijd van het jaar naarmate er meer bezoekers komen, het betekent ook dat ze minder tijd thuis met hun gezin doorbrengen.

Suggesties voor vakantiebonussen: een kerstbonus van € 10 tot € 35 per begeleider, wordt aangeraden, of maximaal een halve maand tarief voor de hele groep te verdelen als ze regelmatig extra service verlenen.

9. Schoonmaakster

Als u de diensten van een schoonmaker inhuurt om uw huis netjes te houden, kan het een goed idee zijn om hen ook een fooi te geven. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het op orde houden van je leven, en hun eersteklas service zou erkend moeten worden.

Suggesties voor vakantiebonussen: Als je voor vaste dienst inhuurt, is de aanbevolen bonus gelijk aan een weekloon of meer. Hierdoor hoeven ze 600 euro lenen zonder BKR toetsing niet te overwegen om op vakantie te gaan.

10. Tuinman

Door de verzengende hitte en de ijzige wind van de winter, dragen tuinmannen hun steentje bij om u te helpen genieten van de landschapsarchitectuur van uw huis. Er moet speciale aandacht worden besteed aan tuinders die buiten hun bereik gaan, zoals extra bezoeken om uw onkruid onder controle te houden.

Suggesties voor vakantiebonussen: Het wordt doorgaans aanbevolen om een vakantiefooi van € 20 tot € 50 te geven.

Een vakantie- of kerstbonus gaat een lange weg in het tonen van dankbaarheid, vooral omdat deze gebaren worden gegeven in een tijd van het jaar die gepaard gaat met hogere uitgaven.

Als u een krap budget heeft en u geen vakantiebonussen kunt betalen, hoeft u zich geen zorgen te maken! Een eenvoudige, handgeschreven kaart of gebakken lekkernij helpt je enorm om je waardering te tonen tijdens het seizoen van geven.

 

https://www.leningenhypotheek.com/