Heart coaching
Image default
Gezondheid

Hoe kan je het snelst van een alcoholverslaving afkomen?

Het is in Nederland sociaal geaccepteerd om af en toe alcohol te drinken. Dit is in principe geen probleem, maar toch heeft het gebruik van alcohol enkele gevaren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om hier verslaafd aan te raken. Als je verslaafd bent aan alcohol, is dit natuurlijk erg vervelend. Daarnaast kan dit een zeer hardnekkige verslaving zijn waardoor het lang kan duren voordat je van de verslaving af komt. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen en daarom is het van belang om het proces van het afkicken op een goede manier in te zetten.

Erken zo snel mogelijk dat je een probleem hebt

De eerste stap in het afkicken van alcohol is erkennen dat je een probleem hebt. Er zijn namelijk veel mensen die steeds meer afhankelijk worden van alcohol, maar nog niet bereid zijn om dit toe te geven. Daarom is het van belang dat je zo snel mogelijk toegeeft dat je verslaafd bent. Hoe langer je wacht met toegeven dat je een verslaving hebt, hoe langer het duurt voordat je geholpen kunt worden. Bovendien is het beter om zo snel mogelijk hulp te krijgen aangezien je in het begin van een alcoholverslaving makkelijker kunt afkicken dan wanneer je hier al jaren in zit. 

Zoek de juiste hulp

Het is van belang om de juiste hulp te krijgen wanneer je een problematische drinker bent. Op die manier is de kans dat je succesvol afkickt het grootst. Het is per persoon verschillend wat de meest ideale methode is om af te kicken van alcohol. Als je denkt dat het jou met grote moeite zal lukken om af te kicken, is het simpelweg volgen van therapie waarschijnlijk niet genoeg. Het kan dan noodzakelijk zijn om opgenomen te worden in een afkickkliniek.