Heart coaching
Image default
Gezondheid

Hoe werkt een plaswekker en hoeveel kost het?

Heeft jouw kind helaas last van bedplassen? Dat is natuurlijk vervelend, maar er is een goede oplossing voor gevonden. De oplossing wordt ook wel een plaswekker genoemd. Ben je benieuwd wat een plaswekker is en hoe deze werkt? Blijf dan vooral even verder lezen, want hieronder kan je allemaal handige informatie vinden over de plaswekker. 

 

Werking van de plaswekker

 

De plaswekker bestaat uit verschillende onderdelen. Om aan de slag te kunnen gaan met de plaswekker training, is het van belang dat je alle onderdelen hebt. De plaswekker bestaat uit de ontvanger en de zender. Het is ook handig om sensor ondergoed aan te schaffen voor de optimale plaswekker training. Maar hoe werkt de plaswekker dan precies? 

 

De plaswekker werking ziet er als volgt uit: de zender zit in het sensor ondergoed. Op het moment dat jouw kind urine loslaat, zal dit opgemerkt worden. De zender verstuurt deze informatie naar de ontvanger. De ontvanger is als het ware gewoon het alarm. Als er een melding komt, gaat er een alarm af en is het de bedoeling dat het kind er wakker van wordt om te gaan plassen. Zorg er wel voor dat je meerdere sensorbroekjes hebt zodat jouw kind weer een schone onderbroek heeft. 

 

Prijs van de plaswekker

 

De plaswekker prijs is natuurlijk afhankelijk van de soort plaswekker die je wil kopen. Er zijn namelijk verschillende soorten plaswekkers die allemaal voor een bepaald doel worden gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld een plaswekker die geschikt is voor de normale slaper. Dit betekent dat je makkelijk wakker wordt. Deze plaswekker zal uiteraard goedkoper zijn dan de andere varianten. 

 

Is jouw kind alleen een diepe slaper? Dan heb je daar ook een speciale plaswekker voor die ervoor zorgt dat jouw kind wel wakker wordt door het alarm. Werkt deze plaswekker ook niet? Dan kan je kiezen voor een plaswekker voor de zeer diepe slaper. Daar zit een trilelement bij waardoor jouw kind als het goed is gewoon wakker wordt. De prijzen zullen tussen de €100 en €200 liggen. 

 

Tips tijdens plaswekker training

 

Als je ervoor kiest om de plaswekker training te doen, is het van belang dat je weet wat je wel moet doen en wat je vooral niet moet doen. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om boos te worden op je kind bij bedplassen. Het is ook hartstikke vervelend voor jouw kind. Dat betekent dat je jouw kind zo goed mogelijk moet ondersteunen. Blijf overigens altijd respectvol. 

 

Het is niet handig om luiers te dragen als jouw kind al het sensor ondergoed draagt. Laat dit dus achterwege. Heeft jouw kind al drie weken lang geen urineverlies gehad? Dan kan je gewoon stoppen met de plaswekker training.