Heart coaching
Image default
Gezondheid

Een manueel therapeut in Almelo helpt je bij lichamelijke klachten

Heb jij lichamelijk klachten zoals pijn in jouw nek, rugpijn of iets anders? Veel mensen denken dan gelijk aan een fysiotherapeut, maar wellicht dat een manueel therapeut in Almelo jou nog wel veel beter zou kunnen helpen! 

Wat doet een manueel therapeut in Almelo? 

Voor veel mensen is het niet helemaal duidelijk wat een manueel therapeut in Almelo precies doet. Als jij voor de eerste keer bij hem komt, zal hij eerst uitgebreid met jou bespreken wat de klachten zijn. Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek. Als de manueel therapeut in Almelo weet waar jouw klachten vandaan komen, zal de eerste behandeling volgen. Deze bestaat vaak uit het “kraken” van jouw gewrichten. Dit klinkt enger dan het is. Hier wordt eigenlijk mee bedoeld dat jouw gewrichten los gemaakt worden. Vaak krijgen mensen klachten als “alles vastzit”. Er wordt aan jou gevraagd om diep in te ademen en dan diep uit te ademen, op dat moment drukt de manueel therapeut in Almelo op jouw gewricht en dan voel je een lichte knak. Dit doet geen pijn. Daarna voelen veel mensen gelijk verlichting. Vaak heb je maar enkele behandelingen nodig en dan ben je van de klachten af. 

Heb je een doorverwijzing nodig voor een manueel therapeut in Almelo? 

Om naar een manueel therapeut in Almelo toe te kunnen, heb je geen doorverwijzing van de huisarts meer nodig. Vroeger was dit wel het geval. Tegenwoordig kan de secretaresse van de praktijk van jouw manueel therapeut alles administratief verwerken. Zij regelt alles met jouw ziektekostenverzekering. 

En hoe nu verder? 

Mocht jouw manueel therapeut in Almelo jou toch niet pijnvrij kunnen krijgen, dan kan hij jou doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts in het ziekenhuis. Vaak is er dan een ander probleem de oorzaak van jouw klachten. Veel succes met het vinden van jouw manueel therapeut en veel beterschap!

https://deschipbeekfysio.nl/Home/Manuele+therapie+Almelo.html