Heart coaching
Image default
Bedrijven

Zo gebruik je etherische olie

Etherische olie is een olie die vervliegt in de lucht. Door dit proces ruik je de geur van de olie. Etherische olie wordt uit plantaardig materiaal gewonnen. Omdat er veel planten nodig zijn om etherische olie te maken kan de olie erg duur zijn. Je kunt etherische olie op verschillende manieren gebruiken. In deze blog vertellen we je welke manieren dat zijn.

Verstuiving

Etherische olie wordt vaak verstuift om op deze manier te kunnen genieten van de geur van de olie. Je kunt een paar druppels etherische olie toevoegen aan een verstuiver. Deze zorgt meteen voor een zuivering van de omgevingslucht. De olie kan je helpen te ontspannen. Daarnaast ondersteunt het bij de ademhaling. In een stressvolle situatie kan het toevoegen van etherische olie aan een verstuiver ervoor zorgen dat jij je beter kunt concentreren en je lichaam ontspant.

Koken

Wist je dat etherische oliën ook in de keuken kunnen worden gebruikt? Doordat er veel aroma zit in de olie zal het jouw zintuigen extra prikkelen bij elk gerecht. Let wel op met de hoeveelheid die je gebruikt. Je mag etherische olie gewoon innemen, maar de intensiteit is te vergelijken met het gebruik van een verse plant. Gebruik daarom niet te veel olie.

Ontspanning

Bij ontspanning denk je natuurlijk aan een massage of een lekker warm bad. Wist je dat je in beide situaties gebruik kunt maken van etherische olie om volledig tot rust te komen? De olie is niet oplosbaar in water dus je zult hem wel even moeten mengen met jouw badschuim. De huid kan de olie echter wel heel goed opnemen. Wil je etherische olie gebruiken bij een massage? Vermeng hem dan met een basis plantaardige olie. Ga dan wel voor een neutrale plantaardige olie. Op deze manier komen de geuren van de etherische olie nog sterker naar voren.

https://www.origanic.nl/collections/etherische-olien