Heart coaching
Image default
Bedrijven

Voordelen van hardlopen

Ben je eindelijk zover dat je wil beginnen met hardlopen? Dan kun je al heel snel genieten van de voordelen. Het is voor de meeste mensen met nauwelijks conditie heel goed mogelijk om zonder grote problemen na 8 weken in ieder geval binnen 35 tot 40 minuten aaneengesloten 5 km hard te lopen. Dan ben je als snel dus aan het genieten van de voordelen. Aangezien een beetje conditie zeer aangenaam is.

Een sterker hart krijgen

Naast dat je met hardlopen je conditie op peil kan brengen, is er nog een groot voordeel: hardlopen zorgt voor een sterker hart. Mits je binnen de kaders blijft, extreme lange afstanden zijn niet altijd zo gezond. Maar, ben je een gewone regelmatige hardloper? Dan maakt het je hart vooral sterker en daarmee verklein je de kans op een hartaandoening.

Versterking van bloedvaten

Hardlopen zorgt daarnaast ook nog eens voor sterkere bloedvaten. Hardlopen vraagt nogal wat van het lichaam. Al dat bloed door het lichaam pompen is met het hardlopen een grotere inspanning. Daardoor wil het lichaam zichzelf ook sterker maken. Zo krijg jij voldoende zuurstofrijk bloed. En dat is natuurlijk fijn voor onder andere jouw spieren.

Minder kans op diabetes

Nog zo’n mooi voordeel. De kans op diabetes type 2 is kleiner, als je hardloopt. Wel is het zo dat als je hardloopt en je al diabetes hebt, je moet oppassen dat je geen verkeerder schommelingen krijgt in de bloedsuikerspiegel. Dit wil niet zeggen dat je dan niet kunt hardlopen met diabetes. In tegendeel. Het is juist gezond.

Omgaan met blessures: sporttape

Heb je zin om te gaan hardlopen na het zien van deze voordelen? Zorg dan voor een goed hardloopschema en lees ook over hoe je blessures voorkomt. Het is ook goed om zo snel mogelijk weer in beweging te komen na een blessure. Soms kan sporttape daarbij handig zijn. Sporttape wordt veel gebruikt bij blessures en kan ervoor zorgen dat je net weer wat sneller in de benen komt. Het is wel handig om niet zomaar sporttape te gebruiken, ga daarom met serieuze klachten eerst bijvoorbeeld naar een arts of fysiotherapeut.

https://revvi.eu/collections/sporttape