Heart coaching
Image default
Aanbiedingen

Hoe creëert u een gezonde levensstijl?

Corona is voorbij en dat betekent dat veel mensen weer naar buiten gaan en actief aan het leven kunnen beginnen. Ook is de zomer aankomend, dat betekent dat veel mensen bezig zijn met het aftrainen van hun lichaam zodat ze er geweldig uitzien op het strand of bij het zwembad! Bent u eigenlijk ook best benieuwd naar hoe u een gezonde levensstijl voor uzelf kunt creëren? Lees dan verder!

Doelstelling

Het allerbelangrijkste waar u meteen mee moet beginnen is het zetten van doelen. Zorg ervoor dat uw doelen realistisch en tijdsgebonden zijn. U kunt bijvoorbeeld tegen uzelf zeggen dat u elke week gaat joggen of naar de sportschool, maar dit is ook niet specifiek genoeg. Zorg ervoor dat u vaste dagen en tijden voor uzelf uitstippelt voor wanneer u naar de sportschool gaat. Blijf ook realistisch over uw doelen. U kunt misschien wel vijf kilo per week willen verliezen, maar dit is simpelweg niet op een gezonde manier haalbaar. Een gezonde levensstijl moet u echt oppikken en het is niet iets wat u voor even zomaar kunt doen. Zorg er dus voor dat u zich volledig focust op het gezonde leven!

Voeding

Bij een gezonde levensstijl kan gezonde voeding niet ontbreken. Ga experimenteren met nieuwe recepten die u nog nooit eerder heeft gegeten! Zorg ervoor dat u een voedingsschema voor u zelf opstelt waar u zich wekelijks aan houdt. Ook al is de schijf van vijf niet altijd voor iedereen even correct, de schijf van vijf is wel handig voor het kijken van welke voedingsstoffen u in maaltijden kunt verwerken.

 U kunt ook kijken naar ‘meal-prep.’ Meal-prepping betekent dat u voor een hele week uw maaltijden uitstippelt. Dit is super handig! Zo kunt u namelijk zien hoeveel calorieën er in een maaltijd gaan.

Sportschema

Zorg ook dat wanneer u naar de sportschool gaat u een sportschema voor uzelf heeft opgesteld. U kunt beter rustig beginnen met de oefeningen die u doet en uzelf langzaam maar zeker omhoog werken. Zo zult u zien dat uw spieren op een goed tempo met u mee kunnen groeien.