Heart coaching
Image default
Woningen

Ramen plaatser vlaams-brabant

 

Doe-het-zelf installatie van kunststof ramen.

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van kunststof ramen, bieden installatiediensten. Om problemen tijdens de werking van raamconstructies te voorkomen en om garanties te krijgen voor de kwaliteit van het uitgevoerde werk, is het beter om de installatie van profielsystemen aan professionals toe te vertrouwen.

Des te meer zullen we in deze recensie de mogelijkheid overwegen om vensters met onze eigen handen te installeren.

Stapsgewijze instructies voor het installeren van PVC-kunststof ramen
Het duurt niet meer dan 2 uur om één PVC-kunststofraam te installeren, maar dit is onder voorbehoud, anders moet u op 4-5 uur rekenen.

Belangrijk: wie de ramen ook gaat plaatsen, het is beter om de afmetingen van de openingen voor de beglazing toe te vertrouwen aan de medewerkers van het raambedrijf, dus we slaan deze fase over.

Als de installatie in de winter wordt uitgevoerd, moeten de ramen van tevoren in de kamer worden afgeleverd, omdat het plastic krimpt bij lage temperaturen, wat de verandering in de oorspronkelijke afmetingen van het profiel beïnvloedt.

1) Demontage van oude kozijnen en voorbereiding van de opening.
Tijdens het ontmantelingswerk zullen de wanden van de raamopening gedeeltelijk instorten, u moet hier niet bang voor zijn. Alle uitstekende elementen moeten worden afgebroken en het is beter om grote gaten onmiddellijk met cement te bedekken. Puin en stof moeten worden verwijderd (u kunt het stofzuigen), de muren moeten, indien gewenst, worden behandeld met aarde. Wanneer de opening is voorbereid, moet u de vleugel uit het raamkozijn trekken en als het raam doof is, verwijdert u de glazen eenheid eruit. Het is beter om de nietjes te markeren om verwarring te voorkomen.

2) Uitlijnen en bevestigen van het frame in de opening.
Het kunststof frame wordt in de opening gebracht, op houten of polymeer steunblokken geïnstalleerd en horizontaal waterpas gesteld. Aan de zijkanten (tussen de muur en het profiel) zijn ook pads geïnstalleerd. Het toekomstige raam is zo georiënteerd dat er een gelijke opening van 3-4 cm is tussen de zijwanden en het frame.

Installatie van een kunststof raam
Het niveau moet worden gebruikt en haast u niet om uit te lijnen, want als het PVC-raam slechts 1-2 graden scheef staat (wat niet visueel kan worden bepaald), zal dit leiden tot een verschuiving van het zwaartepunt en vastlopen van de vleugel. De kanteling van het frame binnen de kamer of buiten mag ook niet zijn; hiervoor wordt het niveau in een verticale positie op het profiel aangebracht. Professionals gebruiken speciale klemmen om het geïnstalleerde frame aan de muur te bevestigen.

Na het schuimen worden de steunblokken niet verwijderd, ze blijven onder het frame. In dit opzicht wordt aanbevolen om ze te impregneren met antiseptische verbindingen tegen bederf en voor extra bescherming op waterdichting te leggen.

Wanneer u plastic ramen met uw eigen handen installeert, kunt u een grote fout maken – het frame heel erg in de muur verdiepen, wat vervolgens zal leiden tot beslaan van de glazen eenheid. Dat wil zeggen, het buitenste glas dat zich dicht bij de straatmuur bevindt, zal snel afkoelen, waardoor de kou naar het binnenste glas wordt overgebracht. Afkoeling van de kamerlucht nabij het raam leidt tot condensatie op de glazen unit.

Door de raamconstructie op een diepte van 1/3 van de wanddikte te installeren, wordt de kans op beslaan van glas verminderd. Het optreden van condens in de keuken of badkamer is helaas sowieso niet te vermijden, aangezien de lucht erg vochtig wordt tijdens het koken of baden.

3) Bevestiging van het raamkozijn
Er zijn twee manieren om het kozijn aan de muur te bevestigen: met behulp van speciale montageplaten of met ankerbouten door het profiel te boren. Het minimum aantal platen aan elke kant moet minimaal twee zijn.

Profielbijlage
Het bevestigen van een kunststof profiel met platen heeft één belangrijk nadeel – geen hoge betrouwbaarheid. Sterke windvlagen kunnen de stabiliteit van het raamblok verstoren en van zijn plaats verplaatsen, wat zal leiden tot vervorming en daaropvolgende problemen bij het openen van de vleugel. Daarom is het in gebieden met sterke wind, evenals in appartementen op hoge verdiepingen, bij het installeren van kunststof ramen met uw eigen handen, beter om lange ankerbouten als bevestigingsmiddelen te gebruiken en door het profiel te boren.

Vanaf de straatzijde, op de plaats waar het laagwater wordt bevestigd (op de kruising van het kozijn en het onderste deel van de opening), moet een diffusietape worden gelijmd om het binnendringen van straatvocht te voorkomen. Het is raadzaam om de spleet voor de montagenaad vlak voor het schuimen opnieuw te stofzuigen. Het wordt ook aanbevolen om het met water te besprenkelen. Nadat de naad is gesloten met een beschermende tape.

Hydro- en dampscherm van een raam
De dorpel wordt op schuim geplant en aan de randen wordt cementmortel gebruikt om een ​​grotere stijfheid te geven.

Wanneer alle interne en externe werkzaamheden zijn voltooid, kunt u de vleugels ophangen. De laatste stap is het verwijderen van de beschermfolie van het profiel.

De raamopening moet zorgvuldig worden voorbereid en ontdaan van bouwafval. Nalatigheid in deze fase van het installeren van PVC-ramen leidt tot een verzwakking van de installatie, een afname van de dichtheid.
Aan de straatkant wordt het schuim beschermd met waterdichting en aan de zijkant van de kamer – met dampremmende laag. Als de montagenaad nergens door wordt beschermd, zal er vocht in binnendringen, dit is vooral gevaarlijk in de winter.
En dus, de installatie van kunststof ramen met uw eigen handenen hoewel het geen bijzondere moeilijkheden oplevert, moet u, voordat u het werk uitvoert, de installatieregels zo gedetailleerd mogelijk bestuderen, aangezien elke fout tot zeer ernstige gevolgen kan leiden, tot aan de tweede vervanging van het raam.

Ramen plaatser vlaams-brabant

Nieuw Kozijn Met Raam

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/