Heart coaching
Image default
Vervoer en transport

Lelystad Airport bereikbaar met de taxi

Lelystad Airport bereikbaar met de taxi

De vliegvelden van Nederland hebben allemaal andere manieren waarop ze bereikbaar zijn. Sommige vliegvelden zijn heel goed bereikbaar met de trein, terwijl andere vliegvelden aangesloten zijn op een uitstekend busnetwerk. Alle vliegvelden zijn in principe goed bereikbaar met de auto, waarbij het ook niet veel uit maakt hoe dicht het vliegveld bij een snelweg ligt. Waar de verschillen wel in zitten, zijn de verschillende vergunningen die nodig zijn voor bepaalde vervoersmiddelen. Daarbij wordt met name de taxi bedoeld. Bij heel veel vliegvelden, en in feite eigenlijk alle vliegvelden, moeten taxi’s vergunningen hebben om binnen een speciaal gebied te komen. Het ene vliegveld doet dat beter dan het andere.

 

Goede afspraken

Om als taxi binnen een bepaald gebied te komen waar je passagiers kunt ophalen maar ook kunt afzetten, heb je dus speciale vergunningen nodig. Daarbij geldt natuurlijk ook dat je als reiziger nooit in een taxi moet stappen die niet zo’n vergunning heeft. Die vergunning zit meestal achter of op de voorruit, waardoor je dat gemakkelijk kunt controleren. Bij Lelystad Airport hebben taxi’s ook zo’n vergunning nodig. Er rijden rond Lelystad Airport speciale taxi’s die extra goede afspraken gemaakt hebben  met het vliegveld, zodat ze én vergunningen hebben én speciale prijzen kunnen rekenen. Die prijzen zijn lager dan van andere taxi’s.

 

Betrouwbaar

Het voordeel van de speciale taxi’s is dat je dus voor minder geld dan bij een gewone taxi verder in het vliegveld kunt komen dan wanneer je in een taxi zit die geen vergunning heeft om in de afgezette gebieden te komen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je niet hoeft te wachten tot de taxi een plek heeft gevonden om stil te staan, wat natuurlijk fijn is als je het vliegtuig moet halen. Ook is het natuurlijk altijd mooi meegenomen als je minder geld kwijt bent aan het vervoer naar het vliegveld.

 

Goed geregeld

De taxi’s rondom Lelystad Airport zijn kortom ontzettend goed geregeld. Het is dus, als je vanaf Lelystad Airport met het vliegtuig op vakantie gaat, absoluut een goed idee om een taxi te nemen naar het vliegveld. Bovendien is het nemen van een taxi naar het vliegveld veel prettiger dan reizen met het openbaar vervoer. Zo ben je gegarandeerd van goed vervoer en een fijne start van je reis.