Heart coaching
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan jij een betere hockeytrainer worden?

Ben jij een hockeytrainer en wil jij het niveau van de trainingen verbeteren? In onderstaand artikel zullen 5 tips gegeven worden waarmee jij jezelf kan verbeteren als hockeytrainer. Ben jij nou benieuwd geworden naar deze tips? Lees dan snel verder!

  1. Zorg voor een goede band met je team

Dit wordt niet voor niets als eerste tip gegeven, zorg voor een goede band met het team. Door een goede relatie te hebben met de speler of speelsters zorg je voor een goede sfeer binnen het team. Een goede sfeer zorg er vaak voor dat de resultaten verbeteren en dat mogelijke problemen makkelijker uitgesproken kunnen worden. Ook zullen spelers eerder bepaalde oefeningen of meningen accepteren doordat ze je geloven en in je vertrouwen. 

  1. Doelstellingen

Voor aanvang van een nieuw seizoen is het goed om met de spelers om tafel te gaan zitten en bepaalde doelstellingen voor het komende seizoen te bepalen. Aan de hand van deze doelstellingen kan er een planning gemaakt worden voor trainingen en wedstrijden. Ook kunnen er korte termijndoelstellingen bepaald worden om snel op bepaalde punten terug te kunnen kijken. Door te zorgen voor duidelijke doelstellingen en een duidelijke planning weet iedereen binnen het team waar diegene aan toe is. 

  1. Voorbeelden

Maak tijdens trainingen en wedstrijdbesprekingen gebruik van goede voorbeelden uit de praktijk. Dit kan met filmpjes, artikelen of voorbeelden uit de hogere hockeydivisies. Door duidelijke voorbeelden te gebruiken weten de spelers wat er verwacht wordt en hoe dit uitgevoerd kan worden. 

  1. Plezier

Spelers moeten zin hebben om te kunnen en mogen hockeyen, dit kan gerealiseerd worden door plezier te hebben tijdens trainingen en wedstrijden. Door trainingen interessant en leerzaam te houden zullen spelers zin hebben om te mogen hockeyen.

  1. Let op individuen

Sommige spelers moeten zich focussen op andere trainingsonderdelen. Door goed te letten op de individuele kwaliteiten van spelers en trainingen hier op aan te passen zul je zien dat je als team zal gaan groeien.

Ben jij door dit artikel nou helemaal gemotiveerd geraakt om je trainingen te verbeteren? Neem dan eens een kijkje op de website van Hockeypartner, deze partij biedt veel hockeymaterialen aan waarmee jij je trainingen kan verbeteren!

 

https://hockeypartner.nl/