Heart coaching
Image default
Toerisme

Haven in Antwerpen

antwerpen bezichtigen

Het Antwerpse Havenhuis is een waar architectonisch meesterwerk. In dit ultramoderne gebouw is het hoofdkantoor van het Havenbedrijf gevestigd.

De haven van Antwerpen is de tweede drukste Europese haven. Alleen Rotterdam loopt hem voor.

Neem de tijd en kom hier na een bezoek aan het historische deel van de stad om de verbazingwekkende structuur te bewonderen!

De geschiedenis van de Antwerpse haven

Na de reconstructie omvat het havenhuis twee gebouwen: een voormalige brandweerkazerne en een modern gebouw gemaakt door het beroemde architectenbureau Zaha Hadid Architects.

Omdat de brandweerkazerne een kopie is van het oude Hanzehuis, was het onmogelijk om het te slopen: de architecten stonden voor de opgave om het huis in een nieuw gebouw te integreren.

De bouw duurde van 2009 tot 2016. Het resultaat is een constructie in de vorm van een schip, die lijkt te zweven boven het oude gebouw van de brandweer. De officiële opening vond plaats in september 2016.

Havenhuisarchitectuur

De gevel van het gebouw, dat lijkt op een schip met een langwerpige neus, ziet er geweldig uit in de zonnestralen of in het avondlicht.

Panelen, concaaf in verschillende richtingen, glinsteren in de kleuren blauw en cyaan. Dit alles zorgt voor een gevoel van beweging: het lijkt alsof het schip op de golven van de zee vaart.

Interessant is dat sommige panelen ondoorzichtig zijn en andere transparant. Dit is ontworpen om de penetratie van zonlicht in het gebouw te beheersen.

Op de binnenplaats bevindt zich een atrium, een ruimte die eindigt in een glazen dak. In de lobby is een bibliotheek met een leeszaal.

Panoramische liften worden gebruikt om in een verbazingwekkend gevormde structuur te klimmen.

Wat te zien binnen

Binnen kan je enkel binnen door vooraf een tour te boeken op de officiële website van de Haven van Antwerpen. Rondleidingen worden gegeven in het Nederlands. De kosten vanaf 2020 bedragen ongeveer 10 euro.

Het gebouw is interessant vanwege de prachtige patronen die op elke verdieping te zien zijn, evenals de binnenruimtes die open zijn voor het publiek. Als alternatief kunt u vanaf het observatiedek genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html