Heart coaching
Image default
Gezondheid

Een fitness opleiding volgen: waar moet je op letten?

Het is harstikke leuk om een fitness opleiding te volgen! Zelf ben ik nu ruim drie jaar fitness trainer. Ik koos voor een fitness opleiding van Sport People. En herinner mij de opleidingstijd als een hele leuke periode. Wat echt supertof is aan het vak van personal trainer is dat je anderen helpt in hun bewegingsdoelen en hierbinnen de vooruitgang met de week kan waarnemen! Het geeft zoveel energie als een klant zo gelukkig is omdat zij/hij het doel heeft bereikt waarnaar werd gestreefd. Of dat nou het verliezen van gewicht, aankomen van spiermassa of hulp bij blessureleed is.

Terug naar de fitness opleidingen. Wanneer je een fitness opleiding uit kiest, moet je vele punten in overweging nemen om tot een zorgvuldige keuze te komen. Het is namelijk geen eenvoudige keuze. Lees in deze blog waar je op moet letten wanneer je een fitness training wilt volgen!

Welke fitness opleiding volgen?

Wanneer je een beginner bent is het aan te raden om de fitness trainer a als opleiding te volgen. Hierin wordt je opgeleid als volledige fitness medewerker in een sportcentrum. Deze training vormt de basis van je carrière als personal trainer. Wanneer je al een PT’er bent, kun je een verdiepingsslag maken door de fitness trainer B opleiding te volgen. Waarmee je beter leert te werken met specifieke doelgroepen zoals ouderen, kinderen en topsporters! Andere opleidingen dan deze raad ik af om te volgen als basisopleiding. Andere fitness opleidingen zijn erop gericht om je te verdiepen in aanvullende deelgebieden. Zoals het starten van je eigen bedrijf, een bootcamp training, of een training gericht op sport & voeding.

Waar de fitness opleiding volgen?

Het liefst wil je voor een fitness opleiding kiezen die dichtbij jou is. Zodat je geen lange reistijd hebt. Niet alle aanbieders zitten goed verspreidt door het land. Waar je de fitness trainer a opleiding doorgaans altijd wel door het hele land kan volgen, is dit voor vervolgopleidingen niet het geval en ben je aangewezen op één of enkele trainingslocaties. Kies voor een opleidingslocatie die niet te ver weg zit, maar een toch kwalitatieve fitness training biedt!

Brancheorganisatie erkenning NL actief

Bij het oriënteren naar een fitness opleider is het belangrijk dat je let dat de aanbieder de fitness trainer a en b aanbiedt met de erkenning van NL actief. NL Actief is de brancheorganisatie voor de fitness centra. Zie dit als een kwaliteitskenmerk dat de kwaliteit van de fitness opleidingen van een hoog niveau zal zijn. NL Actief ziet erop toe dat de fitness trainingen goedt worden gegeven.

Kosten van de opleiding en hoe je kunt betalen

Een ander punt dat voor velen niet onbelangrijk is, is de prijs van de fitness opleiding en de hoeveelheid termijnen waarin je de opleiding kunt betalen. Vele aanbieders beiden de mogelijkheid om de opleiding in meerdere temrijnen te betalen. Bekijk goed of je de opleiding kunt financieren. Als je dit namelijk niet lukt kan het zijn dat je halverwege niet naar de training mag komen. Dat zou een ontzettende domper zijn. Volg dus alleen een training als je hiervoor geld beschikbaar zal hebben!