Heart coaching
Image default
Aanbiedingen

10 tips om met hardlopen te kunnen afvallen

Top hardlooptips, dat klinkt alsof dit de aller beste hardloop tips zijn die er bestaan. Ongetwijfeld hebben de tips veel nut voor jou als je snel wilt afvallen, maar vergeet niet dat er nog veel meer onderwerpen zijn waar wij en andere mensen tips over kunnen geven. Voor nu, deze 10 hardloop tips. Belangrijk is bij deze 10 tips niet te denken, ‘ja logisch’, ‘doe ik al’ of een andere soortgelijke reactie. Vaak moet je weer even herinnerd worden aan het belang van iets om het goed te gebruiken, hoe logisch het ook is. Dan nu de top 10 hardloop tips.

Warming-up en hardlopen

Voordat je gaat hardlopen kan je ervoor zorgen dat je optimaal bent voorbereid. Een paar tips daarover volgen nog, Maar waar wij op doelen is het doen van een goede warming-up. Een warming-up zorgt ervoor dat je minder snel blessures oploopt door langzaam je spieren warm te laten worden. We hebben over het volgen van een warming-up een heel artikel geschreven dus meer weten over een goede warming-up volgen?

Juiste kleding

Je wilt niet alleen in de zomer goede luchtige kleding dragen maar je wilt ook in de winter, herfst en lente kunnen hardlopen zodat je jouw opgebouwde conditie niet hoeft te verliezen. De juiste kleding is daarbij zeer belangrijk, in de winter wil je bijvoorbeeld een jack hebben die tegelijkertijd winddicht is maar wel lucht naar buiten laat zodat je lichaam kan afkoelen van de inspanning. Ga naar onze hardloopkleding pagina voor meer informatie. Juiste kleding is in onze ogen een van de belangrijkste 10 hardloop tips.

Voeding

Voeding is belangrijk, eet je ongezond dan kan je nog veel winst behalen op je voedingspatroon. Alleen met een goed voedingspatroon kan je al 5 kilo per maand kwijtraken. Ook als je al gezond eet kan je nog steeds je voeding verbeteren, je kan eiwitrijk voedsel eten zodat je snel kan herstellen van een grote inspanning en speciale vitamine nemen om helemaal gezond bezig te zijn.

Hardloopschema

Veel mensen gaan ‘gewoon een stukje hardlopen’, zolang als ze er zin in hebben. Maar je begrijpt wel dat een beetje structuur je erg veel kan helpen. Je kan zo eenvoudiger je prestaties en vorderingen meten en zeker als je aan het afvallen bent is een hardloopschema echt aangeraden. Je prestaties zullen verbeteren als je een hardloopschema volgt, er zijn vele specifieke hardloopschema’s, en er zijn onder andere hardloopschema’s voor beginners en afvallers te vinden op de volgende pagina: hardloopschema.

Balans

Wat bedoelen we met balans? Met balans bedoelen we dat je niet te veel moet sporten als je bijvoorbeeld dieet, niet te veel moet sporten als je al last heb van een lichaamsdeel. Balans is belangrijk, het is niet altijd beter om meer te sporten en meer te letten op je voeding. Een goede balans tussen bewegen, rust en de juiste voeding is waar het allemaal om draait.

Motivatie

Motivatie om wekelijks of misschien wel dagelijks te gaan hardlopen is erg belangrijk. Motivatie is waarom de meeste mensen niet hardlopen, een gebrek aan motivatie wel te verstaan. Je hebt zeker motivatie nodig als je veel wilt hardlopen, steeds weer wat verder, langer en harder. Probeer jezelf te motiveren door te denken aan het resultaat en door ook te genieten van bijvoorbeeld de mooie natuur waardoor je aan het hardlopen bent. Hieronder volgen nog 2 hardloop tips die te maken hebben met motivatie. Snel afvallen is natuurlijk de sterktste motivatie.

Muziek

Met muziek op hardlopen is erg prettig, wetenschappelijk bewezen is dat muziek je kan helpen om beter te gaan hardlopen (bij een regelmatige beat). Je bent rustiger en kan meer halen uit je looppas als je naar een regelmatige beat luistert, daarnaast leidt muziek je af van pijntjes tijdens het hardlopen en verveel je je minder snel als je hardlopen toch een beetje saai vindt en het puur doet voor het afvallen. Hardlopen met muziek kan het beste met een koptelefoon, er zijn vele soorten en we hebben ook hier weer een speciaal artikel voor geschreven (zie bovenstaande link).

Hardlopen met meerdere personen

Wil je echt gemotiveerd worden ga dan hardlopen met meerdere personen, het liefst personen die beter in vorm zijn dan jij zodat je echt moet knallen om ze bij te kunnen houden. Hardlopen met meerdere personen kan je prestaties flink verbeteren, laat het beste van jezelf zien aan je mede hardlopers door zo lang mogelijk bij te blijven in het tempo. Pas wel op, als ze echt veel te hard gaan voor je dan kan je beter je eigen tempo lopen.

Sportvoeding

Sportvoeding raden we aan voor iedere hardloper en is misschien wel de beste tip uit onze top 10 hardloop tips die we je kunnen meegeven. Gebruik sportvoeding, het is niet al te duur als je kijkt hoe lang je ermee kunt doen en wat de voordelen zijn. Ik gebruik zelf eiwitten als aanvulling op mijn voedingspatroon, en ik train hard en lang, ondanks dat heb ik echt bijna nooit spierpijn, en nooit erge spierpijn, het werkt echt! Creatine werkt ook goed en ga je lang sporten achter elkaar dan raden we ook zeker energie gels aan. Met sportvoeding kan je jouw prestaties sterk verbeteren. Als je bijvoorbeeld geen spierpijn hebt kan je de volgende dag zonder problemen weer gaan hardlopen! Dat draagt weer bij aan snel afvallen.

Cooling-down, hardlopen en afvallen

Ben je klaar met je hardloopsessie stop dan niet in 1 keer, je spieren zijn opgepompt en kunnen het beste langzaam steeds meer tot rust komen. Zo kun je op de lange termijn beter afvallen. Een Cooling-down is belangrijk als je gaat hardlopen, ook om goed te herstellen is het belangrijk een goede cooling-down te doen. Wat zijn verder nog voordelen van een cooling-down en hoe doe je een cooling-down precies?

Dit zijn tien hardloop tips die we je graag willen meegeven, hopelijk heb je er wat aan! Als je dit een goed en nuttig artikel vond, graag delen via Social Media!