Heart coaching
Image default
Architectuur

Waarom worden er steeds meer lichtstraten gbouwd?

Steeds vaker kiezen mensen om een lichtstraat te laten bouwen voor hun woning maar waarom eigenlijk? Een lichtstraat heeft veel voordelen zowel financieel als op je gezondheid waar we meer over gaan uitleggen in deze artikel.

De lichtstraat vervangt een deel van het dak waar het geplaatst wordt en omdat het vooral uit glas bestaat komt er hierdoor natuurlijk licht naar binnen. Door het zonnelicht worden bewoners aan belangrijke vitamine blootgesteld en zijn over het algemeen vrolijker. Mensen zijn vaak veel vrolijker wanneer de zon schijnt dan wanneer ze in het donker zitten. Het effect van het licht dat door de lichtstraat naar binnen komt is dan ook niet te onderschatten.

Door de lichtstraat gaat de woning ook groter lijken omdat het nu niet meer zo afgesloten is en is juist open. Door de open ruimte voelen de bewoners zich vrijer en niet opgesloten. Door het licht dat naar binnen komt is het niet meer nodig om lampen aan te doen door de dag waardoor er minder energie verbruikt. Hierdoor word er minder energie verbruikt en gaan de kosten flink omlaag.

Kortom het laten bouwen van een lichtstraat brengt veel voordelen met zich mee voor de bewoners.

https://www.serbo.nl/lichtstraat/lichtstraten.html