Heart coaching
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus wagnerianus

Deze plant staat bekend als de Chinese Waaierpalm. De palm is een familielid van de fortunei en is een geweldige winterharde palmboom. In het wild kennen we deze plant niet, maar hij is mogelijk ontstaan in de teelt in Japan. In de tweede helft van de 19e eeuw kwamen deze plant voor het eerst naar Duitsland. De plant is uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat, doordat de sterkste planten over zijn gebleven na een aantal strenge winters. Lees meer over deze plant en ontdek meer informatie. De plant is verkrijgbaar bij MyPalmShop. 

 

Groeien 

Vele planten in onze omgeving groeien en worden groter, maar hoe werkt het bij deze plant? Een grote variant van deze plant groeit ongeveer 20-30 centimeter per jaar. Deze groei vindt voor het grootste gedeelte plaats in de zomerperiode. In de winter nemen een soort winterslaap, waardoor ze vrijwel niet groeien. Een kleine variant van ongeveer 140 centimeter, met een stam van 40-50 centimeter groeit ongeveer 10 centimeter per jaar. Een kleinere variant groeit nog minder hard. De groei van de plant is dus compleet afhankelijk van de grootte van de plant. Een grootte wagnerianus is groot en groeit daarom ook snel. 

 

Water geven 

In de koude wintermaanden kan de plant ongeveer een week zonder water. De plant moet zeker niet te veel water krijgen. Te veel water kan namelijk niet worden afgevoerd en bevriest in de koude wintermaanden. Het bevroren water kan schade aanrichten aan de plant. In de zomermaanden is het vaak warmer. De plant krijgt veel zonlicht en is daarom meer water nodig. Tijdens de extreem warme zomermaanden kan je de planten wel twee keer per dag helemaal nat maken. 

 

Snoeien 

De bladeren van deze plant verliezen na verloop van tijd hun vruchtbaarheid. De bladeren zijn aan het verdorren en hebben geen natuurlijke en levendige uitstraling meer. De stengel kan gemakkelijk worden doorgeknipt vlak bij de stam. Het kan geen kwaad om een heel blad inclusief de stengel van de palm af te snoeien. Het is niet de bedoeling om in de stam te knippen, want daarmee maak je de palm dood. Het is belangrijk dat de stam gezond en goed blijft; dit is de kern van de plant. 

 

https://www.mypalmshop.nl/