Heart coaching
Image default
Telefonie

Is de Samsung Galaxy S21 FE zijn geld waard?

Met de Galaxy S21 FE herlanceert Samsung de best verkochte Galaxy S20 FE. Door de chipcrisis kwam deze smartphone met een enorme vertraging op de markt. Hoewel de telefoon op zich al overtuigend is, vallen sommige beslissingen van Samsung negatief op – en dat betekent niet alleen de prijs. Hoe de Galaxy S21 FE in het dagelijks leven presteert, lees je in ons testrapport. Lees snel verder!

Snel en plat AMOLED-display

Een van de hoogtepunten van de Samsung Galaxy S21 FE is zonder twijfel het beeldscherm. Bij de voorganger kon je nog wel een kwalitatief verschil zien met de Galaxy S20. De nieuwe versie is derhalve vergelijkbaar met de Galaxy S21. Met 6,4 inch is hij iets groter dan het scherm van de Galaxy S21 en kleiner dan de Galaxy S21 Plus. Naar mijn mening is het de perfecte maat, vooral omdat de smartphone relatief licht is. Het toestel heeft een 120 Hz-paneel en je voelt de hoge verversingssnelheid direct. Over het algemeen ben ik positief verrast door het display van de Galaxy S21 FE. Dit was nog een klein minpunt bij de Galaxy 20 FE. Samsung heeft hier duidelijk dus niet op bespaard en een razendsnel, kleurrijk en helder paneel geplaatst. Super! En, hoewel de zon momenteel wat minder schijnt door de tijd van het jaar, is de leesbaarheid buitenshuis uitstekend. Het enige jammere is dat er geen beschermfolie meer is aangebracht ter bescherming. Dat was bij de voorganger wel het geval. Koop dan ook direct een aantal Samsung Galaxy S21 FE hoesjes bij aanschaf van dit toestel, en combineer dit – afhankelijk van het gekozen gsm-hoesje – met een glazen screenprotector voor de beste bescherming.

Een metalen frame

Net als het display was de materiaalkeuze voor de Galaxy S20 FE een punt om te kunnen verbetren. Het was volledig gemaakt van plastic, dat ook niet van zeer hoge kwaliteit was. Met de Galaxy S21 FE is dat veranderd. Je krijgt een smartphone die gelijkwaardig is aan de Galaxy S21. Het frame is van metaal, alleen de achterkant is gemaakt van kunststof. Het voelt ook niet zo goedkoop aan als zijn voorganger. Hoewel de Samsung Galaxy S21 FE een erg groot display heeft en is uitgerust met een grote batterij, weegt de smartphone eigenlijk niet zoveel. De smartphone weegt slechts 177 gram. In combinatie met het afgeronde frame ligt de smartphone erg goed in de hand. De bediening wordt alleen verstoord door het feit dat de vingerafdruksensor veel te diep in het display zit. Dit maakt het ontgrendelen van de smartphone moeilijker. Bij de normale Galaxy S21 is dit niet het geval. Als de vingerafdruksensor ongeveer 2 cm hoger zou zijn geplaatst, zou dit probleem er niet zijn geweest.

Conclusie

De Samsung Galaxy S21 FE heeft mij overtuigd. Het beeldscherm, de prestaties, de camera en de accuduur zijn dik in orde. Ook de materiaalkeuze is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de voorganger. Wel is het jammer dat de het geheugen niet uitbreidbaar is en er geen stroomadapter wordt meegeleverd. Voor een prijs van €749 is dit misschien een reden om niet tot aankoop over te gaan. Desalniettemin vind ik de Galaxy S21 FE een perfecte smartphone en verwacht ik dat de prijs relatief snel moet dalen. Zodra het toestel onder de €600 zakt, is het één van de beste Samsung toestellen om in huis te halen.