Wij vertellen je meer over Marmoleum en de eigenschappen

Je hebt net een nieuwe woning gekocht en je wilt een nieuwe vloer leggen die wel tegen een stootje kan. Of je bent op zoek naar een stevige en krasbestendige vloer voor een bedrijfspand. Dan is Marmoleum de vloer voor jou! Marmoleum is stijlvol, comfortabel én stevig. In dit artikel vertellen wij graag meer over Marmoleum.

Een Marmoleum vloer leggen moeilijk?

Heb je geen ervaring? Dan is het belangrijk je goed in te lezen over het leggen van de vloer. Marmoleum stroken worden eerst gelijmd en eventueel worden daarna de naden aan elkaar gelast. Dit is belangrijk omdat Marmoleum niet goed tegen vocht kan. Het kan dus wel goed in vochtige ruimtes, maar zorg er dan voor dat de vloer door een professional wordt gelegd. Het is verstandig om de vloer minimaal 24 uur te laten rusten en acclimatiseren. De temperatuur moet minimaal 17 graden zijn om de vloer goed te laten hechten en rusten. Een strakke ondervloer is nodig bij het leggen van een Marmoleum vloer. Marmoleum Click heeft een geluidsabsorberende toplaag met een Marmoleum coat. Als je een andere soort Marmoleum kiest is de uitdaging iets groter om de vloer zelf te leggen, maar natuurlijk niet onhaalbaar.

De kenmerken van een Marmoleum vloer

Marmoleum is een harde vloer. Wanneer je deze vloer vergelijkt met andere vloeren zoals een laminaatvloer, is Marmoleum toch een heel stuk praktischer. Als je huisdieren hebt of hoge hakken draagt, is dit de perfecte vloer: Marmoleum kan wel tegen een stootje! Daarnaast is het ook een allergiearme vloer. Heb je vaak last van koude voeten in de winter? Met Marmoleum is dit verleden tijd. De vloer neemt snel de warmte van de omgeving aan waardoor het heerlijk warm aanvoelt aan je voeten. Liever nog warmere voeten? Marmoleum is ook geschikt voor vloerverwarming. Natuurlijk spelen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid tegenwoordig ook een belangrijke rol. Gelukkig is Marmoleum is een van de meest milieuvriendelijk vloeren.

Hoe houd je een Marmoleum vloer schoon

Marmoleum heeft veel voordelen. Misschien is dit wel één van de belangrijkste voordelen van een Marmoleum vloer. De vloer is namelijk erg makkelijk in onderhoud. Dankzij de beschermende finish is de vloer ook gebruiksvriendelijk. Gebruik alleen een beetje water en aanbevolen schoonmaakmiddelen om schoon te maken. Hoe vaak je de vloer moet schoonmaken verschilt natuurlijk per gebruik. Ligt hij in een woning of in een bedrijvenpand waar dagelijks tientallen mensen doorheen lopen? Dan moet de vloer natuurlijk vaker schoongemaakt worden dan wanneer de vloer in een woning ligt. Lijnzaadolie is de basis van een Marmoleum vloer, je moet daarom uitkijken met sterk ontvettende middelen. Dit kan ervoor zorgen dat de vloer grauw en dof wordt. Neem bij twijfel altijd contact op met de leverancier. De leverancier kan jou het beste verder helpen.

Ben je op zoek naar een goede en mooie Marmoleum vloer? Wil je zelf een Marmoleum vloer gaan leggen of wil je hem laten leggen? Forbo Love Life heeft een uitgebreide collectie aan Marmoleum vloeren en kan je daarnaast uitstekend adviseren bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op met Forbo Love Life voor meer informatie.

http://www.lovelife-forbo.nl/