Heart coaching
Image default
Bedrijven

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een medische techniek die ongewenst haar verwijdert met behulp van een gerichte lichtstraal of laser. Een laser straalt licht uit dat tijdens laserontharing wordt geabsorbeerd door het pigment of melanine in het haar. De lichtenergie wordt omgezet in warmte die de haar producerende buisvormige zakjes in de huid vernietigt. Deze schade voorkomt of vertraagt ​​toekomstige haarontwikkeling. Laserontharing kan de haargroei met succes voor langere tijd vertragen. Het resulteert zelden in permanente haar uitroeiing. Er zijn veel laserontharing behandelingen nodig en onderhoudsbehandelingen kunnen ook nodig zijn voor de eerste ontharing. Laserontharing van Mouritshuidtherapie.nl werkt het beste bij mensen met een lichte huid en donker haar, maar kan bij alle huidtypes worden gebruikt.

Waarom wordt laserontharing gedaan?

Laserontharing is een methode om ongewenste haren te verwijderen. Benen en de bikinilijn zijn ook populaire behandelgebieden. Ongewenst haar kan op vrijwel elke plek genezen, met uitzondering van het ooglid en het omliggende gebied. Ook een getatoeëerde huid mag niet worden behandeld. Het succes van laserontharing wordt beïnvloed door de haarkleur en het huidtype. Het essentiële idee is dat het pigment in het haar licht moet absorberen, maar niet het pigment in de huid. De laser mag alleen de haarzakjes beschadigen en de huid niet beschadigen. Een verschil in haar- en huidskleur geeft de mooiste effecten. Door ontwikkelingen in lasertechnologie is laserontharing een optie geworden voor mensen met een donkere huid. Laserontharing is minder succesvol bij haarkleuren die licht slecht absorberen. Lasertherapie methoden voor lichtgekleurd haar worden nog steeds onderzocht.

Wat kunt u verwachten van laserontharing?

Normaal gesproken zijn er twee tot zes sessies voor laserontharing nodig om het volledige effect te bereiken. De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van waar u woont. De behandeling kan na vier tot acht weken worden herhaald op gebieden waar het haar snel groeit, zoals de bovenlip. De behandeling kan elke 12 tot 16 weken worden herhaald voor regio’s met trage haargroei, zoals de rug. Haar valt niet meteen uit, maar over een periode van dagen tot weken. Dit kan lijken op aanhoudende haargroei. Voor elke behandeling draagt ​​u een speciale veiligheidsbril om uw ogen te beschermen tegen de laserstraal. Een assistent mag de locatie opnieuw scheren. De arts kan een plaatselijke verdoving op uw huid toedienen om eventuele ongemakken tijdens de behandeling te verlichten.