Heart coaching
Image default
Dienstverlening

Opleiding tot ADHD-coach

Een opleiding tot een ADHD coach te worden is niet noodzakelijk om een effectieve leraar te zijn. Veel opleidingsacademies en boeken bieden begeleiding bij het worden van een ADHD coach. Er zijn twee belangrijke stappen om een ADHD coach te worden: zoek een organisatie die certificering aanbiedt en studeer vervolgens voor de lessen op de aanbevolen opleidingsplaatsen. Je moet je ook bewust zijn van de kosten. Lees verder voor meer informatie over het worden van een ADHD coach. Het is belangrijk om de tijd te nemen om een gerenommeerde opleidingsorganisatie te vinden en de lessen te vinden die je van dienst zullen zijn.

  

Opleidingseisen voor een ADHD coach

Er zijn twee niveaus van certificering voor ADHD coaches. Als Associate Certified ADHD Coach (ACAC), heb je al professionele ADHD coaching gegeven aan cliënten. Je kunt certificering op elk van deze niveaus nastreven via twee wegen. De eerste vereist een certificering in coaching van een opleidingsinstituut. De tweede vereist dat je minstens vijf jaar coachingservaring hebt en minstens 60 uur opleiding hebt gevolgd bij een erkend ADHD-coachprogramma. Beide certificeringen vereisen een schriftelijk en mondeling examen.

Als je je opleiding hebt afgerond, heb je de mogelijkheid om een ADHD coach te worden. Hiervoor zul je je moeten specialiseren in een bepaald gebied van ADHD coaching. Als je een specifiek gebied hebt, kun je je cliënten beter helpen. Je coachingsfilosofie en -stijl zullen ook een grote rol spelen bij het bereiken van de doelen die je voor hen stelt. Om deze reden zul je willen overwegen om je te specialiseren in dit gebied. Als je geïnteresseerd bent om een ADHD coach te worden, zijn hier enkele belangrijke vereisten.

Als je een passie hebt voor het helpen van mensen met ADHD en je wilt een professionele coach worden, dan is de opleiding ADHD Coach de manier om te gaan. Deze opleiding is bewezen effectief en stelt je in staat om te werken met cliënten die lijden aan ADHD, maar ook met hun families. Daarnaast zul je in staat zijn om mensen te helpen hun algemene gevoel van eigenwaarde te verbeteren. De opleiding omvat een aantal basiscursussen die je zullen helpen om de behoeften van mensen met ADHD beter te begrijpen.

 

Lessen

Er zijn veel opties voor diegenen die een certificering zoeken om een ADHD-coach te worden. De kwalificatie vereist bijvoorbeeld dat kandidaten actief ADHD-coaching geven. Kandidaten moeten minstens twee jaar ervaring hebben en 500 uur direct contact met cliënten. Kandidaten moeten ook minstens acht uur opleiding in ADHD-coaching volgen. De opleiding kan worden voltooid via een van de twee paden. Voor beide moeten kandidaten slagen voor een examen. Hier zijn de twee belangrijkste routes om een gecertificeerde ADHD coach te worden.

Om een gecertificeerde ADHD coach te worden, moeten kandidaten een geaccrediteerd opleidingsprogramma afronden. De meeste certificeringsprogramma’s omvatten een uitgebreide opleiding en een uitgebreide studie van de materie. Dit is de voorkeursroute voor degenen die een ADHD coach willen worden, maar certificeringsprogramma’s variëren aanzienlijk. 

Het is een goed idee om een coach met specialisatie te kiezen. Veel mensen die ADHD hebben, hebben steun nodig van een externe bron. Maar het vinden van een ADHD coach die uw specifieke situatie begrijpt en gespecialiseerd is op dat gebied is niet zo eenvoudig als het kiezen van een met een brede expertise. Je moet ook op zoek naar een die heeft gewerkt met tweedejaars studenten, aspirant-ondernemers, of hogeschool studenten. De kosten om een ADHD coach te worden zijn niet zo hoog als je zou denken.