Heart coaching
Image default
Beauty en verzorging

Goed voor de huid, dat is het belangrijkste!

Natuurlijk wil jij in deze koude en gure tijden jouw huid goed verzorgen. Maar er zijn heel veel soorten specialisten te vinden in dit vakgebied. Welke moet jij dan nou kiezen? In dit artikel helpen wij jou verder!

Een huidtherapeut, voor de aandoeningen

Een huidtherapeut heeft een zesjarige opleiding gevolgd aan een universiteit, waardoor hij een arts is geworden. Vaak werken ze bij bedrijven als Mouritshuidtherapie.nl.Therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van ernstige dingen, zoals langdurige klachten, huidaandoeningen of het verwijderen van cosmetische ingrepen. Als jij last hebt van een van deze dingen, is het handig om een behandelingstraject bij een huidtherapeut aan te vragen. 

Een schoonheidsspecialist, voor het mooi maken van de huid

Een schoonheidsspecialist heeft een opleiding gevolgd op het MBO. Zij zijn erin gespecialiseerd om de huid te verzorgen, mooier te maken en cosmetische ingrepen te plegen. Een schoonheidsspecialist biedt bijvoorbeeld diverse massages aan en helpt jou in het uitzoeken van de juiste schoonheidscrème. Een schoonheidsspecialist wordt daardoor meer alledaags, hier kun je dus makkelijk terecht als jij jouw huid wat mooier wilt maken. 

Een dermatoloog, voor huid, nagels en haar

Een dermatoloog heeft een medisch specialisme in huid, nagels en haar. Dit betekent dat hij verschillende ziektes behandeld die op deze lichaamsdelen voortdoen. Een dermatoloog is voornamelijk voor ernstige klachten en echte aandoeningen. Vaak stelt de dermatoloog echter alleen de diagnose, die door de huidtherapeut wordt behandeld. Een huidtherapeut mag namelijk geen diagnoses stellen. 

Welke moet ik nou nemen?

Maar welke van de drie specialisten moet jij nou nemen als jij last hebt van jouw huid? Als jouw huid beschikt over echte aandoeningen of klachten, moet je eerst naar de dermatoloog gaan. Deze zal een diagnose stellen. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar een gespecialiseerde huidtherapeut. Deze zal alle klachten en aandoeningen behandelen. Ben jij eerder op zoek om de kwaliteit van jouw huid te verbeteren? Dan is een schoonheidsspecialist echt wat voor jou. Deze adviseert jou in het zoeken van de juiste zalfjes en kan onder andere massages aanbieden.  Succes met het zoeken naar de juiste specialist!