Heart coaching
Image default
Zorg

De werkwijze van chiropractor D.C. Dragland

Op zoek naar de oorzaak van lichamelijke klachten

Het menselijk lichaam wordt permanent bestuurd door het centrale zenuwstelsels dat loopt door onze wervelkolom. Door afwijkingen in de wervelkolom ( subluxatie ) kan een zenuwstoornis optreden. Zo’n afwijking ontstaat wanneer wervels of tussenwervelschijven verschuiven, wat tot gevolg heeft dat zenuwen in het zenuwstelsel niet meer optimaal functioneren; met lichamelijke klachten als gevolg. Een chiropractor gaat na in hoeverre een probleem wordt veroorzaakt door afwijkingen in de wervelkolom; dat verstoort de transmissie van signalen in de zenuwen.

Wat is chiropractie nu precies?

Na traditionele geneeskunde en tandheelkunde is chiropractie de meest toegepaste vorm van gezondheidszorg. Bij chiropractie gaat het niet om bestrijding van symptomen, maar om het om het oplossen van de oorzaak van een klacht. Een chiropractor gaat na in hoeverre een probleem wordt veroorzaakt door afwijkingen in de wervelkolom. Door het handmatig corrigeren van de wervels wordt het normaal functioneren van de zenuwen hersteld. Het gevolg is dat het lichaam daarmee in staat is het genezingsproces beter in gang te zetten. Zo maakt een chiropractor dagelijks een einde aan de meest uiteenlopende klachten.

Een EMG scan

Tijdens het eerste consult wordt van elke cliënt een EMG-scan gemaakt. Zo’n scan is snel gemaakt en geeft nauwkeurig inzicht in de afwijkingen van de zenuwbanen in de wervelkolom. Een kleurafdruk van de scan krijgt die cliënt mee naar huis. Deze scan kan dan vergeleken worden met een scan na het behandelplan om zo het verschil zichtbaar te maken.

Voor welke lichamelijke klachten?

Veel voorkomende klachten waarmee mensen bij de chiropractor komen, hebben wij hieronder in kaart gebracht.

  • hoofdpijn
  • nekpijn
  • vermoeidheid
  • maagpijn
  • rugpijn
  • ischias

Ook veel andere klachten blijken te worden veroorzaakt door zenuwstoornissen in de wervelkolom, zoals whiplash, RSI, Hernia, tussenwervel uitstulping, migraine, schouderklachten, uitstralende pijn in armen, pijn in borst en nog veel meer. Vage klachten, zoals duizeligheid , vermoeidheid en lusteloosheid zijn ook te behandelen door een chiropractor.

Chiropractie in de praktijk – T.I. Dragland

Chiropractor T.I. Dragland (D.C.) is afgestudeerd aan het gerenommeerde Palmer College of Chiropractic in de V.S. Daar heeft hij de meest uiteenlopende klachten van duizenden mensen met succes behandeld. Deze betroffen in alle gevallen klachten die uiteindelijk veroorzaakt werden door afwijkingen in de wervelkolom. Omdat geen enkele klacht hetzelfde is besteedt hij bij elke cliënt ruim aandacht aan onderzoek en werkelijke oorzaak. Vervolgens corrigeert hij handmatig de wervels, stimuleert hij de zenuwen en verbetert hij de functie van de wervels in de wervelkolom. Afhankelijk van de klacht worden ook andere technieken toegepast. Maak direct een afspraak voor een intake op de locaties Enschede of Alphen a/d Rijn en leef niet langer met onnodig pijn of irritatie.

Bekijk zijn seminar

https://www.chiroprac-tor.nl