Heart coaching
Image default
Gezondheid

Brok in de keel binnen mum van tijd verdwenen

Als er iets is wat vervelend is, is het wel een brok in je keel. Dit is erg hinderlijk wanneer je naar je werk wilt gaan of als je überhaupt gewoon thuis zit. Je hebt er namelijk continu last van. Eindeloos slikken heeft ook geen zin, ondanks dat we het wel allemaal proberen. Gelukkig zijn er wel andere manieren om van een brok in je keel af te komen. Zo’n brok komt voornamelijk voor bij mensen die last hebben van astma of chronische stress. Wanneer je last hebt van stress resulteert dit in een slechte ademhaling. Je ademhaling is erg van invloed wanneer je last krijgt van zo’n brok. 

De oorzaak

Wanneer je last hebt van een brok in je keel zijn je nekspieren continu aangespannen. Dit merk je voornamelijk bij het slikken, kuchen en schrapen, wat je kan zien aan je adamsappel. Normaalgesproken beweegt je adamsappel namelijk gewoon van boven naar beneden. Wanneer je nekspieren gespannen heeft kan je adamsappel niet soepel van boven naar beneden gaan. Hij zit als het ware een beetje vast. Daardoor voel jij die brok in je keel. Hoe minder je gespannen bent, des te minder last je hiervan zult hebben. Wel is het verstandig om eerst te controleren of dit geen gevolg is van een bepaalde aandoening. 

Een massage

Wat erg zal helpen tegen een brok in je keel is een massage die wordt uitgevoerd door een logopedist. Wel moet de oorzaak dan spanning zijn in de keel- en nekspieren. Hierbij zal je strottenhoofd gemasseerd worden. Tijdens de massage zullen je keel en nek zich weer kunnen ontspannen waardoor je minder last zal hebben van een brok in je keel. Het is zeker de moeite waard om een strottenhoofd massage te nemen wanneer je last hebt van deze klacht.